Šarčević: Ne razmišljamo o odlaganju početka školske godine

Ostavite komentar


  1. Pa stvarno ko će snositi odgovornost ako se dete razboli i razvije težu kliničku sliku? Koja je preporuka za decu sa astmom ili drugim hroničnim bolestima? Da li da idu u školu, treba li im prethodno neki zdravstveni pregled?

    1. Roditelji su odgovorni, a ako se nešto, daleko bilo, desi, postajete deo statistike, i to je to. Neodgovorna vlast se igra sa zdravljem dece, a roditelji koji to dozvole prihvataju odgovornost.

    2. A kako cete da dokazete gde se dete razbolelo (daleko bilo)? Tako da je odgovornost nasa. Za sve komplikovanije slucajeve pedijatar je savetodavac, a odluka vasa. Zato I jeste odgovorni rositelj, staratelj,…

  2. Da ne razmišljate…znamo, teme variraju.
    Nije mi jasno kako se ovaj Šarčević pored svih promašaja, loših odluka i brljotina i dalje održava na vlasti, u javnosti…ma bilo gde?!
    U svakoj iole pravnoj državi bio bi pod 5-6 istraga, možda ne bi ni na slobodi bio….
    Ej šta rade sa udžbenicime (od škole do škole se razlikuju udžbenici), pravi kriminal, a to je samo početak… Ako vam je dobro, onda ništa!

  3. Prve nedelje moje dete neće ići u školu jer će da joj curi nos. Druge nedelje će da dobije proliv. Treće nedelje ćete da zatvorite škole i to je to.

    1. Bravo! Ni ja prve nedelje NECU DRZATI NASTAVU, jer imam kratak dah, sledece sam umoran, posle toga imam proliv. I gotovo sa skolom! Nisam bezocan i zao covek, da rizikujem svoju, smrt dece, roditelja i kolega! Zbog koga? I zbog cega? Inace SVI mediji su REZIMSKI, i ni na jednom nije moguce objaviti stav nastavnika da ne zeli da rizikuje svoje i tudje zdravlje. Dakle, cenzurisite znamo za koga radite!

  4. Mogao si lepo i tačno da staneš na prvom delu recenice: „ne razmišljamo“. I to je to.

  5. Zivim pored Osnovne skole.Svaki dan je puno dvoriste dece koja se igraju.Ne vidim da se iko zarazio,niti da su njihove porodice zarazene Pustite decu na miru

    1. Dokle ćete da ponavljate ovu glupost? Jedno je da se igraju napolju, drugo je da sede u zatvorenom prostoru. Kako ovo nije jasno?

    2. …da se inficiraju i da to prenesu ukućanima, koji će to preneti kolegama na poslu, koji će to preneti svojim ukućanima…

    3. Da li vidite i NASTAVNIKA medju njima? Sta mislite o tome da se kolege, koje su pred peznziju, zaraze i umru? Mislim, znam da ne mislite, ali probajte, nije tesko!

    4. Kruzi peticika za potpisivanje da se deci obezbedi normalno skolovanje bez maski i ostalih gluposti.

  6. Veoma mi je žao mališana prvog razreda, tog pvog i narednih dana, kada ih budu maltretirali opominjanjem da stave maske. Za njih, kao i za svako dete ulazak u školu je stresan, pa zatim sve dalje što u učionici sledi. Moglo je da se sačeka, bar kao što su npr. Crnogorci uradili, do 1.oktobra, da se situacija potpuno smiri. Čemu žurba, prvi razred je ionako godina adaptacije. Ima vremena. Čak i za drugi razred je moglo da se sačeka do 1. oktobra.

    1. Slušajte ministra! On i Njegov predsednik više znaju od Tesle, Ajnštajna..

  7. „Šarčević: Ne razmišljamo“ …Najzad javno priznanje,da uopšte ne misle!

  8. Podrska prosvetarima i ucenicima,uspeli su u od marta pa do kraja skolske godine,zasto ne bi i sada!Svi problemi ce se resavati u hodu,bilo ih je i pre corone.Skola je vazna za decu ne sabotirajte je!

    1. U pitanju je potencijalno smrtonosni virus. I vojska rešava stvari u hodu, neko ide napred, a nekog vrate kući u kesi. I ko je odgovoran – niko…

  9. Mogli bi ponekad i da razmisljate, to ne boli i ne skodi, a moze biti korisno.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 20. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Igor Brakus, radijski voditelj

Kao što sam naziv kaže, ako danas ne saznamo ono što se dogodilo danas, već sutra će biti kasno.