Šarčević: Ne vidim razlog da podnesem ostavku

Ostavite komentar


  1. Nismo ni sumnjali da ne vidiš razlog, on je očigledan samo inteligentnim bićima.

  2. U normalnim drzavama ministar podnosi ostavku,kada se nesto desi u njegovom resoru

  3. Gospodine Sarcevicu, Vi ste jedno drsko nevaspitano stvorenje! Koliko Vi obraza nemate to je strasno! Vratite se u svojih 6 skola pa tamo igrajte Boga!

    1. Drsko..a ko je odgovoran? Ovde ne postoji komandna odgovornost! Usput i srpski je provaljen, jer su mnoga deca imala napamet naucene odgovore iz kljuca od reci do reci!

      1. Naravno da bi trebalo ponistiti test jer ko garantuje da je i to bilo regularno. Eto sta je mala matura za decu u Srbiji. Odmah da se upoznaju sa muljacinama i politikom. Nemam neke simpatije za ovu vlast a ni za ministra no i pored toga za sada niko nije dokazao da je ministar ili neko iz vlasti prodavao resenja. Jos nije gotovo i tek cemo da vidimo. Ako se slucaj ne resi pa onda je veca odgovornost na ministru unutrasnjih poslova posto je njegovo ministarstvo bilo duzno da spreci to sto se dogodilo. U svakom slucaju steta je napravljena, mali maturanti inicirani i istraumirani i sta god da se uradi ne valja. Ako ove godine zbog toga ne bude testova ostaje uludo ulozen trud, ako se ne ponisti test iz srpskog ostaje debela sumnja, ako se ponovo bude radilo opet mrcvarenje i komplikovanje. Sta cemo sa onima koji su varali na testu? Da li to moze uopste da se utvrdi? Malu maturu ne mogu da organizuju.

  4. Ostavku neka podnese predsednik Vučić,jer su sve institucije urušene i niko ne prihvata odgovornost kao da smo mi gradjani krivi.

    1. na zalost i jesmo krivi, kad dopustamo da tih 20% „ne idiota“ po Vucicu odredjuje nasu sudbinu na izborima.

  5. Koji je to ogroman posao obavio Šarčevićev tim za državu, a da za to nisu plaćeni i da im to nije u opisu radnog mesta?

    1. Upravo tako, ali ovde se uvek očekuje da treba častiš nekog što radi svoj posao za koji je plaćen i to dobro plaćen.

    2. Pre nekoliko godina ministar Obradović iz sps-a je podneo ostavku zbog indentičnog slučaja.

  6. Ministre, ako ovako govorite, ona nemate obraz, niti dostojanstvo. Toliko ima vasih propusta i nedolicnog vaseg ponasanja. Vi niste podobna licnost koja bi nasoj mladosti davala primer ponasanja.

  7. Sta bi trebalo da se desi da neki ministar podnese ostavku u zemlji Srbiji. Kako ga nije sramota da maltretira decu i roditelje. Prica da niko iz prosvete nije dao testove, pa ko jos ima dodira sa tim testovima, kako mogu da ne budu pod kontrolom Ministarstva prosvete 24 sata.

  8. BIA istrazuje slucaj kradje resenja testova a Srbija nema jasno definisane granice :).
    Moze BIA da pocne da se bavi i skidanjem macaka sa drveca, DNK analizama pseceg izmeta po parkovima u Srbiji, kaznjavanjem sitnih svercera robe iz Madjarske.
    Prava Severna Koreja Evrope.

  9. Da bi gospodin Sarcevic uvideo razloge za podnosenje ostavke veliki visegodisnji trud bi morao da ulozi izvanredan profesor etike i to pod uslovom da gospodin Sarcevic bude dobar djak.

  10. Ministar prosvete Zarkovic je upravo zbog iste stvari podneo ostavklu, zbog koje ovaj gospodin ne vuidi razlog da je podnese 🙂

  11. Važno da si ti odgovoran onom ko te zvao a ne narodu koji te plaća da radiš taj posao. A čigledno je da svoj posao ne umeš da radiš kako treba!

  12. Ne vidis? Sns manipulacija. Svi cete vi progledati jednog dana. I nece vam se svideti to sto vidite.

  13. „Policija i BIA istražuju ceo slučaj.“-Da su spozobni,Neša i Gaša bi sprečili krađe!!!

  14. Od osobe koja ne zna da se ponaša u TV studiu i da komunicira sa neistomišljenicima ništa drugo se i ne očekuje. Sram vas bilo !

  15. Prvog dana polaganja u nasem “ malom mistu“ deca koja su jedva zavrsila osmi razred imaju vise tacnih odgovora od dece koja su besprekorni djaci. Napravili su takav raspored sedenja da su deca „uglednih“ i lojalnih vrhu lpkalne vlasti sedela blizu jedni drugih i prepisivali i dogovarali se a da su pored njih stajali dezurni nastavnici i pravili se da ne vide i cuju.Svedoci su nasa deca koja su za razliku od nas surovo iskrena.

    1. Besprekorni đaci da istraže opcije i paljba u drugu državu. Još su mladi , uklopiće se brzo, i imati koliko toliko normalan život.

  16. Sram te bilo, ministre!!! Pretiš prosvetarima iz dana u dan otpuštanjima i smenjivanjem. Zavodiš teror i režim! Igraš se Boga! Pogledaj se sad! Kakav je to osećaj?!

  17. Ja ne znam koje su to najviše ocene za obrazovanje od Evropske komisije kad o tome koliko znam ništa nigde nije pisalo. Možda mi je promaklo, ali pratim to i nisam video. Ali ono što znam iz prve ruke je da su nam deca u školi od 8-13 ili 14h. To je totalno nenormalno. Ni studenti ne mogu toliko dugo da uče, a ne deca. Čemu 7 časova? Ima bar 30% potpuno nepotrebnih predmeta, većina đaka iz škole izlazi sa manje znanja nego mi pre 30-40 godina. Kad završe časove imaju domaćih bar za 2-3 sata, što je ne samo glupo nego i nepotrebno. Šta rade u školi šest sati kad još i kući moraju da rade?! U Finskojndomaći ne oostoje, deca imaju maksimum 3 časa dnevno i od malena se usmeravaju, i tamo nema krađe ispita. I da, mora da posnese ostavku, ne kao moralni čin, nego zato što je odgovoran za ovo. On podnosi političku, a direktni krivac krivičnu odgovornost. I kraj

  18. Ako vec ministar ne nudi ostavku, tu je Vlada Srbije da pokrene njegovo razrešenje zbog propusta u njegovom ministarstvu!

  19. Pa za njih je jedno te isto: doktorati plagijati, kupljene diplome, matura itd. itd. inercija je čudo.

  20. Da , ti trebaš da ideš u zatvor, Više si naudio obrazovanju u Srbiji nego turci za 5 vekova.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Minja Miletić, TV novinarka

Svaki novi dan počinjem čitanjem dnevnog lista Danas.