Šarčević: Nedostaje podrška Srbima u dijaspori, deca bivaju asimilovana već u drugoj generaciji

Ostavite komentar


  1. G-dine ministre, posle decenija bede i odsustva perspektive otisao sam sa porodicom daleko od Srbije. Nisam se pokajao. Pored oatalog drago mi je sto su deca bila mala i zaboravila srpski- jezik moje nacije i sluzbeni jezik jedne veoma korumpirane drzave. Ja je jedino tako pamtim.

  2. molim vas samo nemoj te vi da brinete o nama i nasoj deci u dijaspori! samo sto dalje od nas! zemlje u kojima mi dijasporci zivimo, su za nasu decu puno vise ucinili, nego sto bi takozvana srbija za njih ucinila!

  3. O čemu Ministre pričate, gde su to „sada vidni rezultati“? Koji su to rezultati i šta je do njih dovelo?
    Gde su ti naši Srbi iz regiona i sveta koji učestvuju u celom procesu i vide neke benefite od ove nepostojeće pojave?
    Razlog što se deca asimiluju u toj drugoj generaciji je apsolutna zgađenost naših građana svojom majkom Srbijom i personama poput Vas, koje tu državu ubrzano vode u ponor.

    Taj ponor ima svoje dno, do njega ćemo jednom i doći i tu se verovatno i smiriti. Samo onda to više neće biti Srbija koju smo nekad znali, već samo njeni razvaljeni ostaci. Ako se do tad zaustavimo na 5 miliona stanovnika, biće dobro.

Ostavite komentar


Društvo

"Niko normalan ne želi da gleda kako mu crvići mrdaju u čaši": Još se ne zna ko je odgovoran za nematode u novosadskom vodovodu 10

„Niko normalan ne želi da gleda kako mu crvići mrdaju u čaši“: Još se ne zna ko je odgovoran za nematode u novosadskom vodovodu

Da su nematode (valjkasti crvi) prisutne u pijaćoj vodi Novog Sadaa potvrdio je Institut za javno zdravlje Vojvodine, ali iako tvrde da nemaju uticaj na zdravlje ljudi i da nema mesta panici, i dalje se ne zna o kojoj vrsti ovih mikroorganizama je reč, koja je njihova koncentracija, kako je došlo do kontaminacije vode i ko je za to odgovoran.

Naslovna strana

Naslovna strana za 21. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Stevan Filipović, filmski režiser

Da bismo bili savesni građani koji donose prave odluke na izborima, kao i u svim drugim sferama života, potrebni su nam jaki mediji.