Šarčević: Novi zakon donosi kvalitet nastave i efikasnost države

Ostavite komentar


  1. Važno je da ljudima (pogotovu neposlušnima) daju otkaz a unapređenje nastave i sl. nam ne treba. Ionako školujemo mlade za inostranstvo.

  2. Umesto da reši problem, svaki novi zakon je unosio veći nered i instalirao političarenje u školski sitem. Posle onoga što je Mladen Šarčević uradio prilikom nezakonite smene rektora kosovo-metohijskog univerziteta i smene direktora zemunske osnovne škole, siguran sam da će zakoni o kojima Šarčević govori biti samo dodatni i rigidni instrumenti za dalju eskalaciju autoritarnosti i diktature srpskih vlasti.

  3. Stvarno sam mislio da je Verbić ona poslednja zalutala osoba u prosveti. Ovaj nije zalutao, došao je da je do kraja potčini politici, da je disciplinuje i pretvori u sns-pink-viziju. A kada vidite rektore i dekane među potpisnicima podrške kandidatu za predsednika Srbije (još jedno dno u istoriji najstarijeg novinarskog lista na Balkanu), eto juruša na akademsku zajednicu, pa zašto ne bi filter kafa od ministra bila primenjena i na visoko školstvo. Ko najbolje zna ko će biti najbolji dekan, rektor, pobogu? Ministar, ali ne Nušićev, već Brnabićkin, ili beše Vučićev, ili…Ah, da, tu je negde i Vulin, tipujem sledeći prosvetitelj serbski.

  4. Nikako da urade nešto u interesu gradjana. Dajte Zavodu monopol na izdavanje udžbenika. Ovako nas roditelje finansijski i intelektualno maltretiraju, izdavači,škole,nastavnici. Jedino mi nemamo pravo na izbor, a moramo da plaćamo. Objasnite mi zašto moje mladje dete ne može da nasledi istoriju od starijeg, što se to drastično promenilo? Privatni interesi iznad interesa gradjana. Sramota.

  5. Usvaja se zakon koji sindikati nisu ni mogli da vide tokom navodne rasprave, a ljudima se mažu oči većim platama kakao se ne bi bunili. Jeftin trik koji na žalost kod većine pali. Sa svakim novim zakonom nam je sve gore.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 1. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Vidojković, pisac

Danas su jedine normalne dnevne novine u zemlji. Kad bih čitao nešto drugo potpuno bih poludeo.