Šarčević o bezbednosti maturskih testova: Najslabija karika direktori škola

Ostavite komentar


  1. Pa sve je pod kontrolom i posteno osim SNS direktora skola koje ste postavljali po partijskoj pripadnosti. Sklonili ste postene i profesionalne direktore, pa van se sada to obija o glavu.

    1. Nama je „direktor“ (zbog cijeg mobinga je vec umro jedan kolega, drugi dao ostavku, a treci nateran da prekine radni odnos – naravno, sve iz opravdanih razloga & „brige za skolu“), slao „instrukcije“ u gluvo doba nocu, redovno vikendom, drzao visesatne monologe na „nastavnickom vecu“, bio prisutan na svakom „on lajn casu“, zabranio bilo kakvu objavu na nastavnickom vecu, osim onih koje on postavlja (jer ne bi znali „sta da radimo“). Organizovao „junski rok“ od danas do sutra (u subotu u ponoc salje „raspored“, pitanja se „moraju postaviti najkasnije u nedelju“, u ponedeljak pocinje „rok“). I sto je najtragikomicnije, misli da strahovito dobar & pozrtvovan direktor, koji „spasava kolektiv“. A niko ne sme da mu kaze da je psihicki bolestan, ili zao covek, koji se sveti drugima zbog licnih trauma (sto je, valjda isto bolest), da ne bi blo jos mrtvih u kolektivu, a bice ih…

  2. Deci ODMAH NA ČASOVIMA
    . pokazati šta je bitno (BITNO) u gradivu predmeta
    . to bitno treba da se vidi u udžbeniku
    . to stalno napominjati da zapamte
    . naučiti ih da traže bitno u tekstu
    . da imaju dovoljno zadataka da nauče kako se rešava
    /
    NAUČITI ih da BIFLANJE nije znanje, niti učenje
    MADA
    svaki predmet ( fizika, hemija, matematika, biologija, sociologija)
    ima dosta osnovnih pojmova koje moraš dobro naučiti i kako su logično povezani
    /
    Deci treba dati čisto znanje, a ne da ga oni kopaju kod kuće u moru
    nepotrebnog teksta
    Ovako im pokazati da je to učenje.

    1. Sad htela da napisem!A u MP sedi sve strucnjak do strucnjak!I uvek je neko drugi kriv i najlakse je okriviti direktore nad kojima bukvalno na sastancima prvo debeo mobing vrse i zastrasuju(i ovaj naslov je zastrasivanje, unaped svaljivalnje krivice..) pa onda izdaju naredjenja koja su sve nebuloznija i nebuloznija, bez da se mi u prosveti ista pitamo!Obicni vojnici koji izvrsavaju naredjenja bez stava i kritickog misljenja.Sve radimo da potackamo njihove rupe i da odradimo naloge besprekorno.Nije mi jasno u sta smo se pretvorili i kuda ide sve ovo..Uzdam se u danasnju decu i njihovu inteligenciju da ce kod njih autoritet morati da se zasluzi.Svakako njima nije ispiran mozak kao nama sa“Cuti, trpi i skloni se“.

  3. Treba da je sramota ovog nasilnika sta prica. Direktori i nastavnici odradjuju posao, a muljaju Ministar i njemu bliski. Bas ce direktori da rizikuju… Sto, zbog toga da njihova skola ima bolje rezultate, ma nemojte!

    1. Upravo!Pa jos i mi da im damo zeleno svetlo da varaju, manipulisu itd.kao sto im je MP dalo na izvolte sistemom online nastave.Prosvetni radnik ne bi sebi dozvolio takvu sramotu dokle god postoji i jedan jedini slucaj postenog, iskrenog i pravednog deteta!Koje je vredno i posteno radilo, bez obzira na uslove(skolski ili online).A verujte mi da takve dece hvala Bogu ima.❤️Skole jesu indirektni saucesnici jer su pristale na takav nacin rada ali je cela prica upravo sramota MP i celog drustva.Zato mi se to unapred svaljivanje krivice na direktore ni malo ne dopada.Direktorka u mojoj skoli je postena i pravedna,etika i moral nas jos sluze, ne kazem da ne postoje u kolektivima i ovakvi i onakvi pojedinci ali i za to MP i drustvo treba da se zapita, nije sve do direktora kao sto se uvek pokusava nametnuti, jos unapred, misljenje.O o sto mene iritira u prici oko direktora i uopste kolega je to cutanje.Postali smo bukvalno nemi.Vise nego tuzna situacija i slika.Tj.sliku ima ton nema e to.

  4. Da pitam, posto je sve pod „kontrolom“, a ko kontrolise korona virus, koji se moze preneti i ugroziti zivote roditelja nastavnika, i baka i deka ucenika, koji zive sa njima, a ne u domovima starih, koje cuva voska? Nasi roditelji mogu da pomru, to ne ugrozava rejting? Ali, to je za tesku robiju, a teska krivicna dela ne zastarevaju… Mozda im ovo cak i nije palo na pamet (jer nisam ucio da imaju pamet), pa ako imaju bar nesto ljudsko u sebi (u sta sumnjam), eto, da skrenem paznju i na ovu „sitnicu“. Slobodno cenzurisite – uopste ne sumnjam da ste svi deo korumpirane drzave…

Ostavite komentar


Društvo

Ministarka pravde ispitana u Specijalnom tužilaštvu Kosova zbog izjava na TV i objave na Fejsbuku o ubistvu policajca kod Loznice 10

Ministarka pravde ispitana u Specijalnom tužilaštvu Kosova zbog izjava na TV i objave na Fejsbuku o ubistvu policajca kod Loznice

Specijalno tužilaštvo Kosova saopštilo je da je danas intervjuisana ministarka pravde Aljbulena Hadžiju, sa ciljem da razjasni njenu izjavu datu TV Dukađini, u emisiji "Debat plus" od 02.07.2024. godine u vezi sa mogućim sastancima i razgovorima sa tužiocima i sudijama za određene slučajeve, kao i njen post na društvenoj mreži Fejsbuk od 20.07.2024. godine u vezi sa bekstvima koja su se desila iz kosovskih zatvora.

Naslovna strana

Naslovna strana za 23. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Miloš Timotijević, glumac

Čitajte Danas, mislite svojom glavom.