Šarčević o Stojkoviću: Namere su mi bile časne

Ministar prosvete kaže za Danas da je genetičaru Stojkoviću hteo da ponudi da otvori centar u Leskovcu

Ostavite komentar


  1. Čast i obraz se stiču poštovanjem Ustava i zakona jedne zemlje.Minstar puca na svim frontovima.

  2. Nastavi da odmaraš Šsrčeviću. Možda Srbija trpi manje štete nego kada si na poslu.

  3. Ministar Sarcevic se, verujem, iskreno bori da se uslovi za naucni rad poboljsaju, ali mi, kao drustvo, u celini ne cenimo dovoljno ni prosvetu ni nauku. I sam predsednik je, negde u juznoj Srbiji, prokomentarisao kako su se svima okupljenima ozarila lica od srece kada je rekao da ce u tom gradu da prave sportski stadion, mislim bas u Leskovcu ili Vranju. Mislite li da bi iko od okupljenih bio toliko srecan da je rekao pravimo centar za genetsko istrazivanje? Sigurno ne. Stoga i ne iznenadjuje sto vlast, iz prakticih razloga, neguje sport i nagradjuje sportiste penzijama od 40.g. i hilj evra nagrade, a profesora Radenovica i Stojkovica se seti tek kad to utice na politicki rejting.

    1. Botovi, mozak vam je na odmoru kao i Šarčević. Pitajte svog šefa gde je i kada tačno bio u vojsci, kao i Nešu, Vulina i Dačića. Svi pobegli od vojske a prete ratom. Booootovi, baš ste nepismeni skotovi.

    2. Iskreno se bori tako sto uvodi dualno obrazovanje, pa ce da nam poraste izvoz servisera i molera u zemlje ez

  4. Bravo doktore. Protiv lažova treba tako. Neka odgovaraju bar po novinama za svoje laži. Dosta su nas lagali!!!
    Svi su političari isti.

  5. Naravno da je ministar mogao i to veoma lako da sazna kada je prof. Stojkovic bio u laboratoriji a kada na godisnjem odmoru. Trebao je samo sa pozive ustanovu u kojoj je profesor radio i dobio bi informaciju. Takodje, ne vidim razlog zasto se oprema nije migla nabaviti pre zavrsetka gradjevinskih radova. Da je to uradjeno to bi bio najbolji dokaz da je Ministarstvo iskreno zainteresovani za rad i ostanak profesora Stojkovica u Srbiji. Sumnjam da su namere ministra Sarcevica bile iskrene. Pre ce biti da se zastiti lik i delo AV.

  6. da je to tačno vi biste to izneli u javnost kada je profesor javno protestvovao. Mislim da vam niko iz opozicije ne bi zamerio da ste to ovako objasnili. Ali tada ste ćutali i ignorisali čoveka tako da vam sada niko ne veruje u ovo što pričate.

  7. Sada kada su čoveka oterali o njemu priča hvalospeve. I uzgred da napomene kako je on pošten i častan!!! Jad i beda!!!!!

    1. A sta je sa Upravnim odborom Instituta za filozofiju i drustvenu teoriju koji ne radi jer ste stavili problematicne ljude u njega da disciplinuju naucnike? Jesu li vam i tu namere casne, ili ste bili na odmoru?

    2. Laki da je on castan i da ima casne namere. Nikada ne bi prihvtio mesto mnistra.

  8. Mozes sad da trabunjas koliko hoces cinjenica je da je vrsni naucnik svetskog glasa odustao od borbe s vetrenjacama koje ste vi nrsposobnjakovici instalirali

  9. To su samo jalovi izgovori g-dine ministre, rezultati vaše politike su vidljivi i očigledni. Treba onemogućiti rad svim naučnim radicima i profesorima koji ne piju kafu u vašem AVanagardnom klubu. Primera je mnogo a rezultati takve politike su porazni po naše društvo.

  10. Nema potrebe da mu verujte pogledajte samo šta je uradio sa starim studentima sigurno očekuje neku nagradu za ta njegova da nazovemo ne dela

  11. Dobro, zašto časno i pšošteno ne priznaš da si hteo DrStojkoviću da ponudiš 1.500 evra, da svoje radove potpisuje kao da su sa Bgd Univerziteta?

  12. Još kako je moguće nabaviti opremu za nešto što je u fazi izgradnje, može biti problem sa nekom ugradnom opremom ali zapravo nije ni to problem ako postoji projekat za opremanje te ustanove iz koga bi se videlo koja i kakva oprema je predviđena. Ovo je još jedan dokaz da Ministar baš i ne zna o čemu priča ili daje neadekvatne odgovore.

  13. Ne razumem nase profesore i naucnike zasto cute po ovom pitanju , pa nije valjda da se maticnim celijama bavio samo Stojkovic , zasto je dosao u Srbiju da se bavi drugim biznisom kad je radio u timu koji se nadao i Nobelovoj nagradi. Koji su razlozi zasto nije primljen u akademiju , ja licno mislim da je Stojkovic reklamer ali ipak bih voleo da cujem merodavne ljude

  14. Ko veruje Vučiću i njegovim ministrima. Da li nekada razmišljaju koliko im verujemo icenimo. Da li su svesni da treba da žive ovde i posle učešća u vlasti.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Gordana Bjeletić, novinarka

Dnevni list Danas su jedine profesionalne novine u Srbiji.