Šarčević: U školama će se održavati nastava glavnih predmeta, a za ostale na druge načine

Ostavite komentar


  1. Da su bar seli da razrade satnicu jednog razreda i učiteljice videli bi nedostatke planiranog. Jedna tetkica u školi čisti po 5 ili 6 učionica, nema šanse da stigne da ih dezinfikuje u predviđenom roku. O školskim toaletima, ne vredi ni pričati. Nevidim čemu toliki rizik. Obrazovanje je bitno, ali ljudski život je bitniji. Zdravstvo nam je preoptereceno.

  2. Ministar pojma nema da učitelji nemaju samo časove nego i pripremu za te časove,koji su važni koliko i sami časovi.Učitelji moraju da se pripreme za drugu polovinu odeljenja koje je različito od prvog,nisu sva deca ista i nekad mora da se pripremi samo za jednog đaka posebno.Katastrofa koliko nepoznavalje ove oblasti od resornog ministra šta očekivati od drugih.I koji su to glavni predmeti,za nekog je matematika za nekog likovno.

    1. „Glavni“ predmeti su oni koji se polažu na kraju osmog na završnom ispitu. Rekao je nekom prilikom. Znači 7 predmeta. Ostalo se „ugurava“ u raspored ili online.

  3. Da li su normalni. Upisala sam dete u skolu da bi isla do kraja 8 pre podne. Ujutru pre podne je miz vozi u podne ja izlazim s posla da je pokupim. Ako moje dete bude islo od 14 do 17 h to je neizvodljivo. Ja bih morala da napustim svoj posao a onda nemamo dovoljno prihoda za egzistenciji. Strasno pri tom dete ide u skožu moja je pola prazna. Ima malo dece po 15 do 20 u odeljenju po 2 odelnenja fizicki imaju toliko prostora da svi mogu u jednu smenu koristeci posebne ulaze. Uzdam se u njihovu direktorku koja je lafica da ce napraviti dobar raspored i da ce maksimalno zaobici ove idiotarije. No uvek imanekinabedjeni roditelj kome ce sve smetati

    1. Molim da mi neko objasni:primer škole u kojima se odelenja dele. Dakle,1/2 jednog odelenja prvog i drugog razreda idu od 8-11h,druga polovina od 11-14h ?! Kada idu polovine 3 i 4 razreda,od 14-17h i od 17-20h? Kada u školu idu ucenici od 5 -8 razreda? Nocu?

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 26. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Maja Cetković - E-play

Dnevnu novinu Danas jako cenim i poštujem pre svega zato što je jedna od retkih koja ima rubrku o kulturi i sceni.