Šarčević: Završni ispit će biti održan

Ostavite komentar


    1. Trebalo bi podsetiti ministra da su roditelji platili rekreativne nastave i planirane exkurzije. Novac bi mogli da vrate na račune roditelja!

    2. Gospodine ministre, uz dužno poštovanje, da li ste vi radili završni ispit? Pozdrav

  1. Vratite Malog da doktorira,Stefanovića da diplomira,pa tek pričajte o maloj matura.Mora da se ogromna lova vrti kad se štampaju testovi pa se samo o tome mesec dana priča.

    1. Ministre, jesi li čuo sta ljudi govore i misle o onome što radiš i kako i bi trebalo da to radiš. Pa šta sad ti misliš, onako, o svom radu, svom ministrovanju. Ja bi se bar zasramio da sam na tvom mestu. E ministre, ministre… ‘Što bi rekao kralj Ibi’.
      Boli tebe ćošak…

  2. Ministre,ovaj način predizborne kampanje ti je ogavan.Da li umeš išta drugo da radiš osim da štampa

  3. Da ne čujem koji je resor pomislio bi da je ministar zdravlja.Ne skida se čovek sa ekrana.

  4. Ovo je najveća budalaština.Gde će decu da smesti.Negde na ledinu neku.Ostavi te osmake više na miru.Umeš li još šta da kažeš osim rečenice da si odštampao testove.Izgleda da ti štamparija jedina delatnost.Psihički ubi osmake.Treba roditelji da pišu peticiju.Predji malo na brucoše, oni su zreliji i ne slušaju te pokorno kao ovi mali.Budi čovek.

    1. Da li je i ovaj takozvani ministar polagao prijemni ispit sa 14 godina i doziveo tako mlad takvu traumu a pogotovu sada deca tog uzrasta koja nisu u skoli i koja ne prolaze kroz period pripreme za prijemni a to su sve generacije pre ove imale odkad je ova glupost uvedena

  5. Čoveče pa ti u danu pet različitih izjava daješ.Jadna prosveta na čelu sa tobim.Žao mi je ovih mučenika osmaka.Kako li je njima,kad meni popenješ pritisak.Kada te nema dva sata pred kamerom pomislim da si se zarazio.Bolje i to nego našu decu da zaraziš.

  6. Brucoši ti glasačko telo zato im podilaziš,a udario na male osmake.Jesi li ti normalan?

  7. Sta je problem sa ovim covekom?privreda Srbije je u problemu pa ce stampanjem testova da nekom stavi novac u dzep?da se mane vise ovaj covek osmaka i nek ih ostavi vise na miru!zeli da se dokazuje nad sacicom generacije 2005.bolje bi mu bilo da gleda svoje dve privatne skole!

    1. Ne želi da propusti završni, jer treba opravdati potraživanja iz budžeta. Od ničega se ne može „ućariti“, a od nečega, bar nešto.

  8. Ostavite osmake na miru. Kad je ceo svet stao bitno je da se održi mala matura. Sramota…

  9. Kad prođe korona, Srbija polaže ispit zrelosti i ima izbore. Biraćemo između Srbije i mafije. Vaistinu!

  10. Šarčeviću svakom roditelju da isplatiš po dve plate za dva meseca što radimo Vaš posao, jer Vam je program katastrofalan,baš kao što si i ti ministar! Učiteljice i učitelji su Vam se sakrili u mišje rupe. Mogle bih učiteljice i učitelji bar pozvati svakog svog učenika kome su razredni da vide kako im je,šta im je problem kod nastave preko tv-a(a ima ih gomila),da li imaju bar jednog roditelja uz sebe da im pomogne(jer nas gomila još radi u vreme nastave),objasni što ne razumeju dok traje nastava jer očigledno niko drugi ne može! A tebe bi stavio pred svima kao ministra prosvete da vidimo kako ćeš za 3 ili 5 sekundi(koliko vi i vaš program dajete deci do 10 god.) da napišete 6 imenica i još 18 koje treba da smislite kao odgovor! Recimo…Smešan si burazeru!!!

    1. Bravo Borise!
      To sam i ja pomislila. Celo drugo polugodiste je propalo. Deci je ovo dojadilo, ne prate vise, mnogo je dosadno. Pigotovo manja.
      Deca bi u skolu . Zasto ne bi u junu i julu?? Nek nauce nedto, a ne u septembru da budu kao s Marsa!

  11. Vrati studentima pare za skolarinu, nastava nije odrzana niti su vezbe drzane, kolokvijumi…seminarski, praksa.
    Ostavljas to fakultetima da sami revavaju a ti peres ruke.
    Ne zaboravi studenti su glasacko telo.
    No, ti i ne znas sta je to fakultet…tvoji „saborci“ tu ustanovu nikad nisu ni posetili…
    Ne igraj se studentima…

  12. Sta je ministaru vaznije matura ili ozbiljno stanje i psiha dece i roditelja

  13. On nije normalan Deca koja su se trudila od 1 razreda ce ispastati zbog njega, zasto bi onda deca ucila u osnovnoj skoli?

  14. Unistio si obrazovanje i nasu decu! Ostavka! Nepismeni kabadahijo! Ti da budes ministar prosvete?? Sramno!

  15. Ja sam sadasnji osmak koji pod ovakvim okolnostima treba da radi prijemni.Oduzeto nam je nesto najlepse posledenje polugodiste osnovne skole da se jos malo druzimo i zezamo.Necemo moci kao i sve ostale generacije da obelezimo poslednji skolski dan kap ni matursko vece a vi hocete jos na svu muku prijemni da nam date?Ucinite nesto nemamo niti pripreme kao ostale generacije po opstinama niti privatne pripreme niti ista nego sta je tu je.Sramota!!!!

    1. Mature neće biti,a ako je kojim slučajem daju,da bi opravdali pare,to će roditelji oboriti,proglasiće je nevažećom!

  16. Nihilizam? Zar je završni ispit borba protiv nihilizma? Zar smo mi koji smo ’80-ih upisivali srednje škole bez završnog/prijemnog ispita to činili na „lepe oči“ i rodbinske veze, ili na osnovu višegodišnjeg učenja i rezultata? Da li iko misli da je merodavniji bod koji se postigne tokom nekoliko (neretko na sreću i tuđu pomoć) sati završnog ispita od boda iza kog su višegodišnji kontrolni, pismeni, referati, svakodnevne aktivnosti, dodatna angažovanja na školskim takmičenjima, priredbama, akcijama? Da li neko razmišlja koliko je truda tokom školovanja potrebno za taj bod koji ti sa druge strane na testu neko šapne, ili ga osvojiš metodom eliminacije, srećne ruke i sl?!!!!

  17. Treba ukinutii prijemni
    Da se deca ne traumiraju
    Budite malo ljubazni
    I da deca upisu skole na osnovu uspeha

    1. Ja sam učenica osmog razreda.Roditelji su bi oboje zaraženi koronom,a ja čuvam mladju sestru.Pod velikom sam tenzijom oko ovog završnog ispita.Ne mogu da stignem da ispratim časove na daljinu,uradim domaći i pritom učim za završni.Molim vas ucinite nešto!Nemamo ni pripreme u skolama a ni privatne.Pod velikim sam stresom a verujem i ostala deca.

  18. Ja sam sadašnji osmak.Ovo je previše stresno i komplikovano za sve nas osmake.Izgubili smo celo polugodište,vreme kad treba da nam bude najlepše.Izgubili smo takodje i maturu kojoj smo se svi radovali.Pored svega ovoga,oni nama žele da uvedu i prijemni…Mi nemamo pripremne časove ili bilo kakvu pripremu za prijemni,jedina priprema koju imamo jesmo mi sami koji vežbamo od kuće.Mislim da stvarno nije fer prema nama i da pod hitno treba nešto da se preduzme.Imajte osećaja,ipak smo deca…

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 17. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Stevan Filipović, filmski režiser

Da bismo bili savesni građani koji donose prave odluke na izborima, kao i u svim drugim sferama života, potrebni su nam jaki mediji.