om i SPS-om, u Dimitrovgradu je takođe lista DS-G17 plus formirala većinu sa SPS-om i Partijom Bugara u Srbiji. U Beloj Palanci vlast imaju koalicija SPS-PUPS-JS, SRS i DSS, a u Babušnici NS, SRS, SPS, DSS, Koalicija za Lužnicu- SPO i Demokratska partija Bugara (DPB).
Najpre je konstituisan novi saziv opštinske Skupštine u Pirotu.

om i SPS-om, u Dimitrovgradu je takođe lista DS-G17 plus formirala većinu sa SPS-om i Partijom Bugara u Srbiji. U Beloj Palanci vlast imaju koalicija SPS-PUPS-JS, SRS i DSS, a u Babušnici NS, SRS, SPS, DSS, Koalicija za Lužnicu- SPO i Demokratska partija Bugara (DPB).
Najpre je konstituisan novi saziv opštinske Skupštine u Pirotu.Odbornici SO Pirot su za predsednika opštine Pirot ponovo tajnim glasanjem izabrali mr Vladana Vasića, koji je i do tada bio predsednik opštine, kandidat liste Koalicija za Pirot, G17 plus i SPO.
Na Vasićev predlog za zamenika predsednika opštine izabran je Branislav Kostić iz G17 plus a izabrano je i petočlano Opštinsko veće. Odbornici su na tajnom glasanju za predsednika SO Pirot ponovo izabrali Milana Popovića iz Koalicije za Pirot a za njegovog zamenika Sretena Savova iz DS-a.
U SO Pirot ima 56 mandata. Najveći broj odbornika osvojila je lista Koalicija za Pirot, G17 plus i SPO koja je osvojila 26 od 56 mandata, SRS ima 16, DS- devet a SPS – pet mandata. Odborničku većinu , pored liste KZP, G17 plus i SPO, čine i DS i SPS, dok je SRS u opoziciji.
Odbornici novog saziva Skupštine opštine Dimitrovgrad za predsednika opštine ponovo su izabrali dotadašnjeg predsednika Veselina Veličkova iz Demokratske stranke.
Za zamenika predsednika opštine izabrali su Vaska Velčeva iz SPS-a. Za predsednika Skupštine opštine izabran je Zoran Gerov iz SPS-a a za potpredsednika SO Ratko Mančev iz DS-a.
U SO Dimitrovgrad ima 29 odborničkih mesta. Skupštinsku većinu ima lista DS i G17 plus, SPS i Partija Bugara u Srbiji. Ova grupacija ima 17 od 29 mandata. U lokalnoj Skupštini najviše mandata – 12 ima lista DS- G17 plus, po četiri mandata imaju Srpska radikalna stranka, Demokratska stranka Srbije i Demokratska partija Bugara , tri mandata osvojila je koalicija SPS-PUPS i dva mandata Partija Bugara Srbije. U opoziciji će biti odbornici DSS-a, Demokratske partije Bugara i SRS-a.
Koalicija SPS-PUPS-JS, SRS i DSS u opštini Bela Palanka čine novu opštinsku vlast u Beloj Palanci i imaju 16 od 29 mandata. Za predsednika SO izabran je Dragan Pavlović, predsednik Okružnog odbora SRS-a i u dva mandata republički poslanik, a za zamenika predsednika SO izabrana je Danijela Krstić iz SPS-a.Novi predsednik opštine je socijalista Aleksandar Živković, koji je u prethodnom mandatu bio zamenik predsednika opštine i predsednik Okružnog Odbora SPS-a Pirot. Bio je i predsednik SO u nekoliko mandata. Za njegovog zamenika izabran je Vojkan Popović, predsednik OO DSS Bela Palanka i odbornik u više mandata. Izabrano je i petočlano Opštinsko veće. Novoformiranu skupštinsku većinu svojim glasovima podržala su i 2 odbornika Grupe građana „Koalicija za Belu Palanku“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari