Predsednik Francuske Nikola Sarkozi pohvalio je muslimansku manjinu u zemlji ocenivši je kao mirnu i tolerantnu, ali i istakao da će svaki ekstremista koji želi da poremeti takav mir biti proteran. Sarkozi je u ponedeljak uveče prisustvovao iftar večeri u Velikoj džamiji u Parizu u pauzi muslimanskog posta Ramazana.

Predsednik Francuske Nikola Sarkozi pohvalio je muslimansku manjinu u zemlji ocenivši je kao mirnu i tolerantnu, ali i istakao da će svaki ekstremista koji želi da poremeti takav mir biti proteran. Sarkozi je u ponedeljak uveče prisustvovao iftar večeri u Velikoj džamiji u Parizu u pauzi muslimanskog posta Ramazana. Večeru je priredio predsednik Francuskog muslimanskog saveta Dalil Bubaker.
Taj savet je formirao Sarkozi 2003, kada je bio ministar policije. „Zahvaljujući vama, u našoj zemlji nisu povećane tenzije u odnosima muslimana i nemuslimana. Mnogi nam zavide zbog takve mirne situacije. Neki ekstremisti žele to da unište“, rekao je Sarkozi. „Oni koji žele da ubijaju ili čine nasilje u ime islama, oni koji mrze druge u ime islama, nemaju šta da traže na francuskom tlu“, dodao je francuski predsednik. Večeri su prisustvovale ministarka pravosuđa Rašida Dati i državna sekretarka za urbanizam Fadela Amara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari