Nemanja Šarović, zamenik predsednika Srpske radikalne stranke, i Aleksandar Dražić, član predsedničkog kolegijuma SRS, saslušani su juče u policiji zbog paljenja zastave SAD, EU i NATO na protestu povodom oslobađajuće presude Ramušu Haradinaju, koji je održan 30. novembra 2012.


– Postupak je pokrenut po odobrenju republičkog javnog tužioca Zagorke Dolovac, a terete me za krivično delo „povreda ugleda strane države ili međunarodne organizacije“. Zanimljivo je da su me ispitivali ne samo povodom paljenja ovih, nego i zbog paljenja zastave takozvane države Kosovo. Ovo je još jedna prilika da se državno rukovodstvo Srbije izjasni da li brane ugled nezavisnog Kosova ili se radi samo o navodnom ugledu osvedočenih neprijatelja Srbije – SAD, NATO i EU – kazao je Šarović.

Kako je objasnio, on se ne kaje zbog paljenja zastava, jer je to bio vid protesta i naglašava da je to učinio s velikim zadovoljstvom.

– Kad god bude prilike, opet ćemo zapaliti zastave, jer je to način da se pokaže politički protest. Od svoje ideologije i stavova nećemo odustati ni po koju cenu – kazao je Šarović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari