Petrovačka policija u utorak, oko 7.15 časova, nakon 10 dana skrivanja po salašima i bačijima uz pomoć jataka,juhapsila je Sašu Blagojevića (29) iz Ranovca, osumnjičenog za ubistvo tašte Todorke Dragojević (40) iz Manastirice. Hapšenje je obavljeno na glavnoj autobuskoj stanici u Petrovcu na Mlavi, nakon što je jedan građanin, prepoznavši osumnjičenog putem slike u medijima, dojavio da je video osumnjičenog sa njegovom svastikom D.D. (16).


– Taj građanin je ovo dojavio svom prijatelju policajcu, koji je potom obavestio svog komandira. Dogovoreno je da najpre prate osumnjičenog i uhapse ga kad bude najmanji rizik po građane na autobuskoj stanici. Kad su se Saša i D.D. izmakli ka haustoru, oni su ga savladali i razoružali. Kod sebe je imao gasni pištolj, kao i pištolj sa metkom u cevi, pa se sumnja da je planirao da se ne preda živ policiji – saznali smo nezvanično iz istrage.

Osumnjičeni je priveden u petrovačku policijsku stanicu, gde je priznao delo za koje se tereti, nakon čega mu je određeno zadržavanje od 48 sati. On će u sredu, uz krivičnu prijavu, biti predat istražnom sudiji Višeg suda u Požarevcu. Načelnik Policijske uprave, Dejan Radenković, izrazio je zadovoljstvo zbog promišljene i efikasne akcije petrovačke policije, koja je hapšenje obavila profesionalno, bez ijednog ipasljenog metka i bezbedno po građane.

– Zahvaljujemo se i građanima, koji su svojom dojavom pomogli u lociranju i hapšenju osumnjičenog – rekao je Radenković. Prilikom salsušanja u petrovačkoj policiji, Saša je kao motiv ubistva naveo da je hteo da spreči da njegova tašta i dalje maltretira dve svoje mlađe ćerke, D.D. (16) i M.D. (13). On je istražnim organima rekao da je planirao da pobegne u inostranstvo, a ako ga policija primeti, u dogovoru sa svojom svastikom sa kojom je bio u ljubavnij vezi, dogovorili su se da se neće živi predati i da će svoju ljubav, ako treba, zajedno u smrti okončati.

Maloletna D.D. rekla je policiji da je sa svojim zetom u vezi bila desetak meseci i da su planirali da pobegnu na neko drugo mesto da nastave zajednički život, ali njena pokojna majka je to saznala i na svaki način pokušavala da spreči tu vezu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari