Saša Janković: Građani prepušteni političkoj samovolji

*Vlast se ponaša kao da prava građana zavise od dobre volje gospodara *Pritisci političara su danas neuporedivo primitivniji * Vlast danas u Srbiji zatire svaku kontrolu svog rada * Do sada je bilo 120.000 obraćanja i 40.000 formalnih pritužbi građana
Zaštitnik građana povodom 10 godina rada institucije ombudsmana

Ostavite komentar


  1. Okrenuli su se ka jednom čoveku veroatno jer vide da je samo on krenuo u pokretanje reformi. Do sad su bili rastrzani na više strana i nisu imali ni od koga ništa. Ako budemo udruženi, šanse su veće.

  2. Castan i uman covek,sto je danas vec postalo retkost.Neka mu sveti Gospod podari uspeh da bi mogao da nas izbavi iz pakla u koji je Srbija pretvorena pod ovom bagrom.I neka ga u tome podrzi svaki preostali castan covek u ovoj zemlji,jer to je jedini nacin da prezivimo.

  3. Zanimljivo kako se Janković dotakao umanjenja penzija, ali ne i razloga umanjenja. Penzije jesu stečeno pravo, tu se slažem, ali je ombudsman izbegao da napomene kako su te iste penzije POVEĆANE. Naime, pred neke izbore, DS vlast je uzela strani kredit i povećala je penzije tim kreditom za 30%! A ko će i kada da vrati taj kredit? E, sad je kredit došao na naplatu, kada demokrate više nisu mogle da vode državu opterećenu dugovima i kamatom, pa je ceo sistem pretio da se uruši.

  4. Od 2007. godine na funkciji zaštitinka građan, a izjavljuješ da se ljudska prava ne poštuju. Pa šta si ti, bre, radio?

  5. Ni jedan građanin ove zemlje nije niti će biti prepušten bilo čijoj poitičkoj samovolji.. Građani su vrlo inteligentni i znaju da misle svojom glavom.

Ostavite komentar


Društvo

Oglasio se sveštenik iz Amerike o litijumu: Ustav je pretvoren u otirač za noge, Crkva treba da je inicijator otpora 10

Oglasio se sveštenik iz Amerike o litijumu: Ustav je pretvoren u otirač za noge, Crkva treba da je inicijator otpora

Iseljavanje građana, pre svega obrazovanih ljudi, razaranje i trovanje zemljišta, masovno obolevanje, uništavanje institucija, deo su „smrtne presude zemlje“, o kojoj za Nova.rs govori pravoslavni sveštenik, otac Saša Petrović, paroh crkve Sveti Nikola u Omahi, u Nebraski u Sjedinjenim Američkim Državama. U osvrtu na dogovor srpske vlasti i međunarodne kompanije Rio Tinto, šalje oštru poruku režimu, ali i vrhu Srpske pravoslavne crkve, uz zabrinjavajuća upozorenja ako kopanje litijuma bude sprovedeno.

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Dragan Velikić, pisac

Danas su jedine dnevne novine koje ne uređuje podzemlje.