Saša Janković: Tabloidne laži nanele su ogromnu bol mojoj porodici 1foto FoNet/Marija Ðoković

Zdravko Ponoš, kandidat za predsednika Srbije koga je predložila Stranka slobode i pravde, prolazi kroz sličnu golgotu u prorežimskim medijima koju je pre pet godina, takođe kao predsednički kandidat koji je „izašao na crtu“ Aleksandru Vučiću, prošao Saša Janković. Njega su tabloidi, poput Ponoša sada, nazivali NATO kandidatom, saradnikom stranih službi, dok su Jankovića otvoreno klevetali i da je ubica.

Bivši zaštitnik građana i kandidat za predsednika Srbije 2017. Saša Janković kaže za Danas da su laži koje su o njemu objavljivane u tabloidima, u samo jednom od njih – preko 300 dana zaredom na naslovnoj strani, nanele ogromnu bol celoj njegovoj porodici.

– Ali mnogo bitnije – nanele su nepopravljivu štetu našem društvu, koje je duboko zatrovano lažima; u kome više ne smeju da postoje svetle tačke i čiste karijere, u kome su deca bez šanse da imaju dobre uzore i gde nema pozitivnog autoriteta. Ja sam tabloide tužio i godinama kasnije, dobijam simbolične naknade štete za laži zbog kojih bih negde drugde postao milioner – ističe Janković.

On se pita ko će da naplati štetu nanetu Srbiji što je „sluđena i zbunjena u vremenu u kome nacije bez identiteta i vrednosti nestaju i nikome ne trebaju“.

– Što joj je oteto samopoštovanje i što je svedena na rijaliti? Svim kandidatima želim duševni mir i snagu u suočavanju sa lažima i uvredama, ali i integritet da to promene, ako i kada jednom budu na čelu države. Bez toga – nema pravih promena, poručuje Saša Janković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari