Saša Janković u Parlamentu Velike Britanije 1

Srpski siti klub iz Londona sutra će ugostiti zaštitnika građana Sašu Jankovića u Parlamentu Velike Britanije u okviru serijala „Na kafi sa…“, koji će otvoriti Stjuart Andru, potpredsedavajući Svepartijske grupe za Srbiju, dok će moderator biti Dušan Mašić, novinar i menadžer BBC.

Tema razgovora, kako ističe Srpski siti klub u saopštenju, od izuzetnog je značaja za sve njihove članove koji žive ili planiraju da žive van Srbije, a to su prava naših građana u inostranstvu.
„Srpskom siti klubu je izuzetno zadovoljstvo da serijal „Na kafi sa…“ započne gostovanjem Saše Jankovića, zaštitnika građana. Ovom prilikom glavna tema razgovora će biti prava naših građana u inostranstvu, kao što su biračko pravo i pozitivna integracija povratnika sa potrebnim i neprocenjivim radnim iskustvom. Takođe bismo voleli da porazgovaramo o radu nezavisnih institucija u Srbiji, kao i zakonskim inicijativama koje nisu bile uspešne i koji su glavni razlozi za to“, navode u saopštenju.

Serija događaja „Na kafi sa..“ čiji je inicijator Srpski siti klub održava se od 2013. godine i do sada je organizovano deset gostovanja. Cilj serijala je da se članstvu Kluba i svim zainteresovanima predstave najuspešniji profesionalci iz Srbije koji rade u Velikoj Britaniji i Srbiji, kako bi se bolje upoznali sa trenutnim dešavanjima u oblasti iz koje dolaze. Dosadašnji učesnici su bili: Milica Delević, zamenica generalnog sekretara Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD), novinarka Danica Vučenić, njegova ekselencija Ognjen Pribićević, ambasador Srbije u Velikoj Britaniji, Laza Kekić, regionalni direktor za centralnu i istočnu Evropu i direktor odeljenja za predviđanja i prognoze londonskog Ekonomist intelidžens junita (Economist Intelligence Unit), Dejvid Daus i Dejvid Veb, osnivači regionalne kompanije za korporativne komunikacije „Webb Dowse“ sa sedištem u Beogradu, Olja Bećković, novinarka i autorka „Utiska nedelje“, njegova ekselencija Denis Kif, ambasador Velike Britanije u Srbiji, i Žarko Trebješanin, renomirani psiholog, Miloš Milisavljević, direktor i osnivač kompanije „Strawberry energy“, Stevan Filipović, režiser, Karen Lamli (Karen Lumley), poslanica britanskog parlamenta i predsedavajuća Svepartijske grupe za Srbiju, i Lazar Džamić, rukovodilac planiranja za razvoj brenda u Guglu ZOO i autor knjiga „Cvjećarnica u kući cveća“ i „Čaj od šljiva“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari