Saša Mirković: Sportista 1Foto: Medija centar

„…Pre nego što se ponovo oglasite bilo bi dobro da nađete firmu u Srbiji koja trpi loše, lenje i subverziji sklone radnike. Nađite mi jednog takvog poslodavca i ja ću vam pokloniti Sport.

Okanite se laži, vi koji u novinarima Sporta vidite anđele, a u Mirkoviću nečastivog“, poručio je Saša Mirković, vlasnik lista Sport u otvorenom pismu javnosti povodom štrajka u toj redakciji u kojem se nalazi deo zaposlenih novinara. Novinari se bune jer im nisu isplaćene plate od aprila i zbog otpuštanja dvoje kolega, a Mirković tvrdi da je reč o pritisku vlasti da bi se Sport prodao u bescenje.

Oko Mirkovića se uvek stvara neka gužva. I kad je kao menadžer pevačice Marije Šerifović ratovao sa tadašnjim direktorom RTS-a Aleksandrom Tijanićem oko toga kako će izgledati Marijin nastup na Evroviziji, kada je odlazio iz naprednjaka jer sa pevačem Acom Lukasom preuzima Sport, ali i kad je optuživao Vučića da mu se sveti i privatno i politički i da zna da je „rešio da se obračuna“ s njim i pozvao ga da „prestane sa pretnjama i zastrašivanjima“, optužujući ga za apsolutizam.

Saša Mirković rođen je 7. septembra 1972. godine u Boru. Diplomirani je pravnik i osnivač je kompanije „Beoton“ koja se bavi muzičkom produkcijom. Zanimljivo je opisao kako je ušao u svet estrade. Naveo je da je kao mladić voleo da sluša stranu muziku, „a od narodnjaka jedino Miroslava Ilića“. „Slučaj je hteo da na slavi kod zajedničkog prijatelja upoznam pokojnog Velimira Nikšića Nikšu, tada vlasnika ‘Taš estrade’. Radio sam tada kao komercijalista u ‘Štampi’ i Nikša mi, reagujući menadžerski, ponudi da me upozna sa Miroslavom Ilićem, a da ja zauzvrat uradim 2.000 plakata za njegov koncert. Da bih na slavi ispao mangup, pružim ruku i kažem da nema nikakvih problema. Odem sutradan u ‘Taš estradu’, tamo sedi Miroslav, Nikša me predstavi i kaže da ću ja da mu uradim plakate…“ Vlasnik je preduzeća „Tanjug info“, koje je osnovao nakon što je Vlada „ugasila“ ovu državnu novinsku agenciju, zatim je osnovao pokret „Jaka Srbija“. Januara 2012. na njegovu kuću u Beogradu bačena je bomba, ali napadači nisu otkriveni. U julu 2013. godine izabran je za predsednika Skupštine Grada Zaječara, a pre toga je radio kao pomoćnik ministra saobraćaja.

„Malo ljudi zna da imam muzičko obrazovanje, šest godina učenja klavirne harmonike i klavira i jednu godinu solfeđa. Mislim da sam jedini muzički menadžer koji je i muzički obrazovan, ne samo u Srbiji već i na prostoru cele bivše Jugoslavije“, pričao je Mirković.

Bio je član SRS i kandidat za direktora RTS-a. Govori engleski jezik.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari