Saslušan osumnjičeni za uznemiravanje maloletnica u Novom Sadu 1Foto: EPA/ARMIN WEIGEL

Osumnjičeni I.M. iz Beograda, koji se tereti da je u Novom Sadu u autobusu, na kupalištu Štrand i u Spensu, maloletnicama pokazivao intimne delove tela i neprimereno se dodirivao, saslušan je danas, potvrđeno je iz Osnovnog javnog tužilaštva u Novom Sadu.

„Povodom interesovanja javnosti Osnovno javno tužilaštvo u Novom Sadu saopštava da je lice I.M. iz Beograda, koji je bio zadržan po nalogu ovog Tužilaštva u trajanju od 48 sati zbog osnova sumnje da je izvršio dva krivična dela navođenje deteta na prisustvovanje polnim radnjama iz člana 185a Krivičnog zakonika, a koja krivična dela se odnose na događaje od kraja meseca juna u Novom Sadu na kupalištu „Štrand“ i na objektu „Spens“ na štetu 2 deteta, dana 05.07.2024. godine saslušan u prostorijama ovog Tužilaštva, nakon čega je Osnovnom sudu u Novom Sadu podnet predlog za određivanje pritvora protiv imenovanog“, navodi se u saopštenju.

Pritvor je zatražen zbog mogućnosti da bi u suprotnom mogao da utiče na svedoke, kao i da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari