Sastanak direktora Agencije za sprečavanje korupcije u Kragujevcu sa predsednicima opština četiri okruga 1Foto: Agencija za sprečavanje korupcije

 

Posle sastanka održanog prošle nedelje u Nišu sa predsednicima opština nišavkog, topličkog i zaječarskog okruga, direktor Agencije za sprečavanje korupcije Dejan Damnjanović se sastao sa gradonačelnikom Kragujevca Nikolom Dašićem i predsednicima 18 opština šumadijskog, moravičkog, pomoravskog i raškog okruga.

Na današnjem sastanku u Gradskoj upravi Kragujevca sem gradonačelnika ovog grada prisustvovali su još i gradonačelnici i predsednici opština: Aranđelovac, Batočina. Knić, Lapovo, Rača, Topola, Jagodina, Despotovac, Paraćin, Rekovac, Svilajnac, Ćuprija, Čačak, Gornji Milanovac, Ivanjica, Lučani, Kraljevo i Vrnjačka banja.

Na dnevnom redu su bile teme iz nadležnosti Agencije, konkretno – pitanja prijave imovine i prihoda, sukoba interesa, pripreme 4. ciklusa izrade planova integriteta.

Takođe, bilo je reči o obukama koje Agencija održava u domenu svojih nadležnosti (o etici i integritetu, o sukobu interesa, o lobiranju…), kao i postupcima koje vodi Agencija.

Uspostavljanje neposrednih kontakata javnih funkcionera i rukovodstva Agencije u funkciji je bližeg upoznavanja sa načinom rada Agencije, kao i iznalaženja efikasnijih mehanizama prevencije mogućih povreda Zakona o sprečavanju korupcije.

Sastanak direktora Agencije za sprečavanje korupcije u Kragujevcu sa predsednicima opština četiri okruga 2
Foto: Agencija za sprečavanje korupcije

Agencija će prvi krug održavanja ovakvog modela susreta zaokružiti organizovanjem sastanka u područnoj jedinici u Novom Sadu, a zatim, u narednom periodu, nastaviti sa ovom praksom i uključiti i predstavnike drugih državnih organa i organizacija civilnog društva.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari