SAT magazin: Policija podnela prijave protiv Komunalne milicije – Oko sokolovo kažnjavalo građane iz nelegalnih vozila

Ostavite komentar


  1. Videh u inostratsvu kako policija koristi neke male Toyote, ne sećam se modela, bila je mala i koštala oko 22.000 EU. Nama ovde objasnili kako mora dzip pošto je oprema teška 80 kg !!!

  2. U sendvicarskoj drzavi sve se moze kad je u korist drzave ali kada vama treba neki dokument ili atest, ceka se mesecima ili godinama. Kanalizacija od uredjenosti drzave.

  3. „Skalamerija“ na krovu ne predstavlja nikakve nedozvoljene prepravke. Na vozilu su, koliko se iz slika vidi, uredno montirani fabricki Thule krovni nosaci, a sama kutija sa kamerama i opremom se smatra teretom koji automobil prevozi, a u skladu je sa clanom o prevozu tereta na vozilu (ne prelazi gabarite vozila itd…)

  4. Ta oprema može da se smesti i u 5X jeftiniju Dačiju Daster, ali vlasnik Britiš Motorsa je jedan čika koga svi dobro znate.

  5. Ajde ljudi ne gubite vreme. To je isto kada na svoje krovne nosače montirate kofer ili skije. Hoćete da nas i za to šalju na atest ?
    Pitajte ko koristi preko 2000 kamera, čije su i čemu služe ? Da li je to opravdano ?

  6. Policija hoće da kaže da mogu da odrape svakog ko montira gepek na krov a nema atest za to… Čini mi se najverovatnijim da je „oko sokolovo“ uočilo nekog nepropisno parkiranog saobraćajca koji je umislio da se zakon na njega ne odnosi, pa sad gledamo tuk na utuk…

  7. Budalaština. Krivo im što oko sokolovo redovno hvatalo loše parkirana policijska vozila i to je problem. Čuj, nema atest?! Pa nismo u Japanu, rođaci.

  8. Ovo je nepotrebno nadmudrivanje bez ikakvog smisla jer prepravke vozila nisu suštinske i opasne za upotrebu u saobraćaju.Drugo je pitanje da li Oko sokolovo uopšte treba da postoji – oni ne mogu da reše odnos mašine i čoveka jer će razne tehničke naprednosti da ugzoze bit čoveka i čovečanstva.Katastrofa dolazi sa VI.Videćemo uskoro!

  9. Bez obzira na marku nosaca, za taj model automobila maksimalno opterecenje krova koje je fabrika propisala je 75kg i sve preko toga je ugrozavanje opste besbednosti u saobracaju. I to treba ispitati a tehnicki pregled koji je pregledao vozilo zatvoriti.

  10. I ovde je Grad nekim neustavnim uredbama preuzeo ingerencije Saobraćajne policije,kao i mnogo drugih nadležnosti,pa zbog toga vlada haos i bezakonje u gradu.
    Posebna priča je sporna nabavka tih Land Rovera,a moglo ja sve da se završi sa našim Fiatom 500L.,pa pošto sve smrdi na korupciju detaljno bi trebalo ispitati učesnike nabavke!
    Da li to znači povrat novca svim onima kojima je „kazna“ naplaćena na nezakonit način?
    Da li vam je poznato da više od 50% parking mesta u Bgd-u ne odgovara normativima za ista,pa samim tim ista ne mogu biti tretirana kao parking mesta i za korišćenje naplaćivati parking/ili kaznu.
    Čestitam policiji na ovoj inicijativi koja nama građanima uliva nadu u povraćaj Zakona i regularnost rada nadležnih službi.

  11. U Britaniji se za snimanje koriste skuteri.
    Ali ovde su morali da se kupe džipovi od Ostoje kako bi imao za Pantera.
    Junaci doba zlog!

  12. Svi koji su primili kaznu od parking servisa napravljenu ovim vozilom tuziti parking servis jer su vas kaznili nelegalnim vozilima, na nelegalan nacin

  13. „Doktor
    07. septembra 2023. u 13.56
    „Skalamerija“ na krovu ne predstavlja nikakve nedozvoljene prepravke. Na vozilu su, koliko se iz slika vidi, uredno montirani fabricki Thule krovni nosaci, a sama kutija sa kamerama i opremom se smatra teretom koji automobil prevozi, a u skladu je sa clanom o prevozu tereta na vozilu (ne prelazi gabarite vozila itd…)“

    Pa zasto su im onda naknadno izdavali atest ako je sve po propisima?

  14. Cist kriminal i sve u funkciji dranja sopstcenog naroda. Jel resen problem parkiranja? Nije! Jel otiso dinar od tih haraca u sredjivanje parkinga… nije… pa gde je???

  15. A ni zatamljena stakla nemaju atest nalepnicu… ni ti poseduju isti.. kao ni jedan auto u policiji koji je zatamljen… a nama drze govore i kaznjavaju…

  16. Na sve ovo dodao bih to da Agencija ne vrši atestiranje već daje nalog AMSS da to uradi. AMSS nema dovoljno stručne i obučene ljude koji bi to trebali da rade. Još tamo negde 2019-te godine iz HR je trebao da dođe čovek koji bi obučio naše ljude da mogu da ispituju prepravke na vozilima,ali se to nije desilo. Iz tog razloga nije moguće registrovati auto ako ima prepravke na sebi jer nema ko da uradi atestiranje,bez obzira na sertifikate,na osnovu kojih bi agencija dala svoju saglasnost za upotrebu na vozilu. Sertifikat ugrađenog dela treba da sadrži sve sitnice o ugrađenom delu kao što su dimenzije,težina,materijal,način montiranja,E sertifikat na sebi,slike tog dela pre montaže,itd … U svakom slučaju ovde je još i problem što se manjaju gabariti i težina vozila pa je potrebno izvršiti dalje prepravke na mehanici vozila kako bi bilo bezbedno.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 21. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Ana Ćurčin, muzičarka

Danas predstavlja pokušaj objektivnosti i relavantnosti prema nekakvoj istini koja bi trebalo da bude jedna vodilja kada je žurnalistika u pitanju.