Međunarodnim turnirom na kojem su učestvovali takmičari iz Hrvatske, Francuske i Srbije, kao i brojni gosti – sudije i sportski radnici – Savate boks klub „Ruma“ obeležio je tri decenije postojanja.

Ne samo postojanja, nego i uspešnog rada budući da su neki od članova ovog kluba i svetski šampioni ili vicešampioni, evropski i državni prvaci u savateu.

Na ovom turniru publika je mogla da prati osam mečeva – od najmlađih devojčica u kategoriji do 25 kg, do kadeta i seniora. Među njima su bili i Rumljani Ljubomir Čestić i Damjan Marković, koji će biti među šest takmičara iz Savate saveza Srbije koji će učestvovati na predstojećoj Olimpijadi borilačkih sportova u Sankt Peterburgu, kao i Siniša Zeljković ( „Vojvodina“ Novi Sad), koji je najuspešniji sportista Savate saveza Srbije sa sedam zlatnih i tri srebrne medalje na svetskim i evropskim prvenstvima.

Uručene su i plakete i priznanja Miodragu Rakiću, predsednik Savate saveza Srbije i od osnivanja članu SBK „Ruma“, kao i Željku Jarecu, sekretaru Hrvatskog savate saveza (dugogodišnja uspešna saradnja dva saveza) te treneru Francuza Kevinu Monzi. Posle turnira održana je i konferencija za novinare na kojoj su gosti pohvalili izuzetno uspešnu organizaciju ovog međunarodnog turnira kao i mnogobrojnu publiku koja je sa zanimanjem pratila sve mečeve.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari