Savet Evrope kritikovao Ministarstvo odbrane Srbije zbog knjige o ratu u BiH

Ostavite komentar


  1. Vojska ju je već demantovala….“oni ne cenzurišu knjige“…Znaju oni odlično šta rade…idu putem kojim je išla Nemačka posle poraza u 1 svetskom ratu. Porazeni generali (vojan služba bezbednosti) su podsticali mržnju prema zemljama pobednicama, direkno su podržavali dolazak Hitlera na vlast (bez njihove logisike, nikada ne bi došao na kormilo Nemačke). A kako je Nemačka prošla posle Hitlerovog 2 svetskog rata svi znaju… Umesto katarze, „okretanja“ lista, demilitarizacije Srbije, posle kapitulacije u Kumanovu 20 g militarizacije, ratne mržnje koja izjeda Srbiju iznutra, tera ljude u emigraciju….pa već sada nemamo radnu snagu fale ne samo lekari, programeri…nema ni vozača (fali 8 hiljada profesionalih vozača….pa na gradilištima na crno grube poslove obavlja 10 000 (Korgistan, Indija, Pakistan, Sirija, Sudan,….)

    1. Vase misljenje je tipicno za pripadnike jedna „velika“ evtropska drzava i naciju koja je na najmostruoznije nacine, sto po jamama, sto po logorima, satrla preko milion Srba a proterala 300.000 u jednom danu tik pre nego sto ce postati „uvazena“ clanica EU. Sve je tacno ali, smatram da se ovo poredjenje apsolutno uklapa u lik i nedelo koje je pocinila „lijepa vasa“.

        1. Cini mi se da mnogi to ne mogu da shvate da je „Sloba davno umro“ a, medju takvima su najbrojniji oni koji bi da zabrane bilpo kakvo drugo misljenje i bilo kakve argumente koji pobijaju njihove stavove u kojima su se ti ljudi „zakopali“.

    2. Katice
      Apsolutno ste u pravu. Poredjenje vam je adekvatno. Nazalost ni vi ni ja necemo docekati katarzu pod ovim okolnostima, her narod je u mraku bez informacija.

      1. O kakvom mraku ti pricas!? O kakvoj katarzi, kad znamo sta smo doziveli i od koga, a taj nikad nije kaznjen. A, mi smo sve oprostili posle II svetskog rata, pa evo sta smo zauzvrat dobili posle ratova iz dsvedesetih!

    1. Gola i otrcana laz, koja neprestanim ponavljanjem, postaje samo jos „golija“ i veca laz.

  2. Kako se ovde spominje tematika, kojoj sam posvetio veći deo svog života, želim da ukažem na par nedoslednosti u slučaju Tuzlasnka kapija.
    Veštak tužilaštva Prof. dr. Zečević je uradio obrnut postupak. Uradio je merenja i preuzeo svedočenja očevidaca, ustanovio VP vojske RS pa sačinio „nategnutu“ teoriju o mogućoj putanji projektila 130mm. U piloženim dokazima ima karinalnih materijalnih grešaka. Npr. u tablicama gađanja za 130 mm M46 ne postoje podaci, koje je veštak priložio kao dokaze.
    gen I. Branković je utemeljeno kritikovao balističke osnove veštaka Zečevića, ali je u analizi iskolikovao položaj VP odakle je mogao biti upućen projektil. Posebno nedosledan je u analizi povreda ustanovljenih kod stradalih. To naprosto nije njegova oblast.
    Porodice stradalih, su nekritički prihvatile odluku suda utemeljenu na labavim argumentima stučnog veštaka tužilaštva Prof. dr. Zečevića. Smatram da zbog svega navdenog zaslužuju više, odnosno punu istinu o stradanju svojih najmilijih!

  3. Ona ovo radi za platu od 8000 eu. Kad bi neko napravio listu najbolje placenih curki i curana na svetu daleko najvise bi ih bilo u „regionu“. Inace alavost joj je u porodici. Keva joj je bila najplaceniji fikus u Alijinoj vladi. Koliko ce sipci da odrese kesu za njihovog srbina ostaje da se vidi.

  4. Boraveći u Cirihu davne 1975. g. imao sam priliku da u izlozima tamošnjih knjižara vidim izdanja čiji su autori, između ostalih, Hitler i Pavelić. Što se tiče Tuzlanske kapije, ali i Tuzlanske kolone, juče sam dao komentare na tekst „Džaferović: Promocijom knjige Tuzlanska kapija – režirana tragedija, Srbija vređa žrtve. “ objavljen u „Danasu“, pa koga interesuje može da pročita. Oni ne samo da su nas silovali, falsifikovali i prikrivali svoje zločine, a za neke od njih čak i nas optuživali, već sada hoće i da nam zabrane da o tome govorimo, jer je pravo na istinu samo njihovo. Mi treba da pišemo, snimamo emisije, dokumentarne filmove, i na svaki drugi način širimo istinu o tim događajima. Nema šta Mijatovićka da poručuje vladi Srbije, neka poručuje vladi Hrvatske i Džaferoviću, a pre svega treba da poruči sebi i da shvati da je to što radi nastavak medijske satanizacije Srbije. I pitanje je da li je to zvaničan stav Saveta Evrope, ili komesar za ljudska prava trči pred rudu. Ovom priliko je podsećam na izjavu generala Novaka Đukića: “ Pravo na istinu imaju nastradali na Tuzlanskoj kapiji, njihovi roditelji i rodbina, ali to pravo na istinu imaju i naš narod, moja porodica i ja.“

  5. Ova pojava je u BiH ukinula i zabranila rad nezavisnim sredstvima informisanja,a kao nagradu za svoje civilne „zlocine“ dobila je mesto u madjunarodnoj organizaciji,da bi mogla nastaviti svoj dalji „rad“.

  6. Ja zameram Danasu sto se trudi da prvi i odmah plasira na zavidnom mestu i sa markantnim naslovom sve clanke u kojima nas neko kritikuje i naziva ratnim zlicincima ili slicnim imenima.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 17. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Danica Vučenić, novinarka

Danas volim jer je nepoverljiv prema političarima i preispituje i sumnja u svaku informaciju.