Savet za štampu: Prestanite sa sramotnim izveštavanjem o smrti deteta

Ostavite komentar


  1. Sad pomislite da će to opravdano obaveštenje da dotakne jednog DJV nedostojnog novinarske struke i ljudskog morala?

  2. Taman sam pomislio da vise nije ostao niko normalan u ovaj zemlji, treba ih odrati od kazni. Lesinari odvratni, povracalo mi se od „izvestavanja“.

  3. „Krivični zakonik (“Sl. glasnik RS”, br. 85/2005, 88/2005-ispr., 107/2005-ispr., 72/2009, 111/2009, 121/2012 i 104/2013) – u daljem tekstu: KZ, u Posebnom delu, Glava 31. KRIVIČNA DELA PROTIV JAVNOG REDA I MIRA, članom 343. propisuje krivično delo „Izazivanje panike i nereda“. Znači ne radi se o “širenju panike i nereda” već o njihovom izazivanju.To delo čini onaj ko iznošenjem ili prenošenjem lažnih vesti ili tvrđenja izazove paniku, ili teže narušavanje javnog reda ili mira ili osujeti ili značajnije omete sprovođenje odluka i mera državnih organa ili organizacija koje vrše javna ovlašćenja, a zaprećena je kazna zatvora od tri meseca do tri godine i novčana kazna. Ali ako je to delo učinjeno putem sredstava javnog informisanja ili sličnih sredstava ili na javnom skupu, učinilac će se kazniti zatvorom od šest meseci do pet godina“.

    I…šta kome nije jasno?! Zašto se ovo godinama unazad ne primenjuje?! Verovatno zbog toga što (antI)sistem (ne)primenjivanja odgovara većini uključujući i ove koji misle da se apelima otklanja takav problem.

Ostavite komentar


Društvo

Ministarka pravde ispitana u Specijalnom tužilaštvu Kosova zbog izjava na TV i objave na Fejsbuku o ubistvu policajca kod Loznice 9

Ministarka pravde ispitana u Specijalnom tužilaštvu Kosova zbog izjava na TV i objave na Fejsbuku o ubistvu policajca kod Loznice

Specijalno tužilaštvo Kosova saopštilo je da je danas intervjuisana ministarka pravde Aljbulena Hadžiju, sa ciljem da razjasni njenu izjavu datu TV Dukađini, u emisiji "Debat plus" od 02.07.2024. godine u vezi sa mogućim sastancima i razgovorima sa tužiocima i sudijama za određene slučajeve, kao i njen post na društvenoj mreži Fejsbuk od 20.07.2024. godine u vezi sa bekstvima koja su se desila iz kosovskih zatvora.

Naslovna strana

Naslovna strana za 23. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Živko Gocić, vaterpolista

Danas volim zato što je objektivan i zato što u njemu pronalazim sve informacije koje su mi potrebne na dnevnom nivou.