Savez privatnih vrtića: Nije dobro da grad uplaćuje subvencije na račun vrtića umesto roditelja

Ostavite komentar


  1. Ranije sam morao da izdvojim 53000 za vrtic do 5og u mesecu. Onda su povecali subvenciju da bi vrtic povecali cenu za isto toliko(vrv zato pozdravljaju ponovno povecanje) sad moram da izdvojim 64000.Supruga i ja zaradjujemo ukupno 120000.Pola naseg budzeta ode na vrtic a cetvrtina na komunalije dok druga cetvrtina na hranu dok ne dobijem subvenciju koja moze da dodje 20og ili 30/31og u mesecu.Tako da meni ne ostane nista u periodu od 10ak dana. Ne daj boze da se pokvari nesto u kuci ili sl. Ne bih imao novca da popravim

  2. Poštovana advokatice, privatni vrtiću su godinama unazad budžetski korisnici, da nije subvencija mnogi od njih ne bi postojali.

  3. Novac je namenjen kao podrška roditeljima za plaćanje vrtića, ukoliko roditelji dozvole da se sredstva uplate direktno vrtiću grad će koristi svoje pravo da budzetskom korisniku sredstva isplati u roku od 90 dana. Ako dodje do toga vrtići nece moci da posluju pa će doći do stečaja većine. Ja kao roditelj neću dati saglasnost da se sredstva namenjena mom detetu preusmere na vrtić jer je meni grad garantovao za sredstva dok dete ne krene u školu. Takođe smatram da je imteres svih roditelja da sačuvaju vrtiće u koje im idu deca. Ako se vrtiću ne uplate sredstava 1 mesec taj vrtić neće moći da obezbedi hranu, zakup, plate, a ako ne isplati plate onda će još dobiti i kaznu zbog kašnjenja u izmirenju obaveza prema državi. Roditelji treba da sagledaju širu sliku i shvate zašto je njima u interesu da isplata ide roditelju a ne vrtiću.

  4. Nece kasniti,ako su do sad isplacivane subvencije isplacivace se i na dalje,drzavni vrtici rade neometano i na teret su buzdeta,drzava povecala refundaciju a direktori odma podigli cene,treba da se izjednacimo sa drzavnim i bolje da subvencije lezu na njihov racun,jer i da kasne sa isplacivanjem kasnice svakako i ako nama novac bude isplacen,tako da ne vidim problem da se njima na racune isplacuje novac

  5. Hvala Bogu da ce da placaju direktno vrticima . Odrase nas! Neka placaju vrticu poa neka se oni ganjaju. Cim mi je dete bolesno zakinu mi na subvenciju a vrtic bas briga. Direktorka vrtica ima dva dzipa koja vozi. Toliko!

  6. Tako je!
    Drzava povecala subvenciju direktori odma povecali cene i uzeli nam te subvencije i plus penali iz naseg dzepa a oni nista.
    Sad traze nasu podrsku a zaradise dobro na nasoj deci.
    Ne dajte roditelji saglasnost da nama lezu pare na racun jer ce ponovo da povecaju cene
    Dobice fiksni iznos od drzave i to im je,oce grad da nas izjednaci s drzavnim putem ovakve odluke a oni se bune.bunicemo se i mi i ja takodje ne dam,saglasnost da lezu pare meni na racun

  7. Direktori glasali tajno o javnom pozivu vezanom za izmene o nacinu isplacivanja refundacija,sramota
    Znam vec dosta roditelja koji nece dati svoju dozvolu za prebacivanje novca na racune roditelja i podrzavam ih i ja u tome.
    Nek leze novac na racun vrtica

  8. Bilo da plate na racun vrtica ili na racun roditelja razlika u ceni ce ostati ista,nema nikakve razlike,osim sto ce se dosta vrtica zatvoriti

  9. Plaćanje subvention…odabranim.vrtičima je
    deo predizborne ksmpanje AVučića.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 22. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Biljana Lukić, novinarka

Danas su profesionalne dnevne novine kojima može da se veruje.