Savez Srba iz regiona traži protest Dačića Hrvatskoj zbog spora oko ćiriličnog pisma na spomeniku

Ostavite komentar


  1. Proverite koliko učenika danas piše ćirilicom? Oni uopšte malo pišu, kljucaju tastature i ekrane morbidnih telefona, a i kad moraju nešto da napišu pišu latinicom, velikim slovima. Gde ste videli u Beogradu ćiricu?

  2. To je ta hrvatska demokratija na koju nas EU i USA pozivaju da se ugledamo na putu ka EUž

  3. Necuveno ali ni jedinstveno.Ima toga i kod nas da nacionalistima smeta sve sto nije Srpsko a nevidim da to nekom smeta ili da je bar reko da to nije u redu.

  4. Samo pitam

    Da li ovim komentarom oravdavate postupke hrvatske drzave nad Srbima u Hrvatskoj, da se zatre koriscenje cirilice svim mogućim zakonitim i nezakonitim sredstvima. A sto se malo koristi cirilica od 1945 da zahvalimo Titu i komunistima, tj bratstvu i jedinstvu koji su protezirali latinicu, pa setimo se da je u JRT šemi film bio uvek na latinici , RTBG je poceo tek pred raspad 1991 da koristi za titlovanje filmova cirilicu ( pa je HTV prekidao emitovanje filmova RTBG u JRT šemi, jer u Hrvatskoj toboz ne znaju cirilicu).

  5. Onaj ko je naredio da se spomenik otstrani na čiriličnom pismu je za mene velika budala .u Sloveniji na svim grobljima ima spomenika na čirilici .Svima bi moralo biti u interesu da se ljudi slažu pa to pisalo na čirilici ili latinici .

Ostavite komentar


Društvo

Ministarka pravde ispitana u Specijalnom tužilaštvu Kosova zbog izjava na TV i objave na Fejsbuku o ubistvu policajca kod Loznice 10

Ministarka pravde ispitana u Specijalnom tužilaštvu Kosova zbog izjava na TV i objave na Fejsbuku o ubistvu policajca kod Loznice

Specijalno tužilaštvo Kosova saopštilo je da je danas intervjuisana ministarka pravde Aljbulena Hadžiju, sa ciljem da razjasni njenu izjavu datu TV Dukađini, u emisiji "Debat plus" od 02.07.2024. godine u vezi sa mogućim sastancima i razgovorima sa tužiocima i sudijama za određene slučajeve, kao i njen post na društvenoj mreži Fejsbuk od 20.07.2024. godine u vezi sa bekstvima koja su se desila iz kosovskih zatvora.

Naslovna strana

Naslovna strana za 23. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Ognjen Radonjić, profesor

Iz Danasa u bolje sutra.