U Leskovcu, što je i moglo da se očekuje, SRS, SPS i DSS – Nova Srbija postigle su dogovor o formiranju lokalne samouprave i tako će Demokratska stranka i G17 plus biti – opozicija. Proteklih dana funkcioneri DS iz Leskovca dr Vladan Marinković, aktuelni gradonačelnik i Slobodan Kocić, načelnik Jablaničkog okruga, na konferenciji za novinare pozivali su socijaliste da zajedno vladaju.

U Leskovcu, što je i moglo da se očekuje, SRS, SPS i DSS – Nova Srbija postigle su dogovor o formiranju lokalne samouprave i tako će Demokratska stranka i G17 plus biti – opozicija. Proteklih dana funkcioneri DS iz Leskovca dr Vladan Marinković, aktuelni gradonačelnik i Slobodan Kocić, načelnik Jablaničkog okruga, na konferenciji za novinare pozivali su socijaliste da zajedno vladaju. Leskovačke pristalice politike Slobodana Miloševića, sa Živojinom Stefanovićem na čelu, najpre su prihvatile poziv, što je objavljeno u pojedinim medijima, a onda su promenili mišljenje i okrenuli se „prirodnim saveznicima“ – SRS koja ima snažno uporište na jugu Srbije.

Šta govore brojke

U Leskovcu SO čine 75 odbornika. DS je osvojila 25, SRS – 23, DSS – Nova Srbija devet, G17plus – sedam, SPS – PUPS – PSS šest i koalicija SNS – SDP pet odborničkih mandata.

Dogovor o formiranju lokalne samouprave saopšten je, inače, u sedištu SRS, ali je novinarima rečeno da nikakav sporazum nije potpisan, jer to i nije potrebno među „iskrenim prijateljima“. Dužnost predsednika opštine biće poverena dr Goranu Cvetanoviću, potpredsedniku SRS, a ostale važne funkcije trebalo bi, zavisno od broja osvojenih odborničkih mesta, da budu ustupljene ostalim strankama.
Novi leskovački partijski savez pozvao je u „zajedničko jato“ i koaliciju SNS – Socijaldemokratija, koju predvode bivši predsednik opštine Gojko Veličković, ali se, za sada, iz tog tabora nisu izjasnili da li će učestvovati u formiranju lokalne samouprave.
– Ostaćemo sigurno u ovom savezu bez obzira na ishod pregovora u Republici – saopštio je novinarima Živojin Stefanović, predsednik OO SPS.
Inače, pored dr Gorana Cvetanovića, potpredsednika SRS, ostale stranke koje će formirati lokalnu vlast predvodili su Aleksandar Pejčić, član Izvršnog odbora DSS, Slobodan Milošević, predsednik Nove Srbije i Živojin Stefanović, predsednik OO SPS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari