Savez antifašista Srbije osudio napad na Vuka Cvijića 1Foto: FoNet/Aleksandar Barda

Povodom fizičkog napada na novinara Radara Vuka Cvijića Savez antifašista Srbije upozorava da je nasilje u srpskom drustvu uzelo tolikog maha da čak i novinari režimskih medija smatraju da je ono “dozvoljen” način obračunavanja sa kolegama koji imaju drugačije političko mišljenje i koji kritikuju kriminalne radnje i korupciju u srpskom društvu povezane sa aktuelnom vlašću, saopštio je Savez.

Kako dodaju, ogromna moć kao rezultat apsolutne, lične vlasti jednog čoveka, “Vođe”, uvek nastaje onda kad nestane javnost.

“U Srbiji je nje svakim danom sve manje. Tako nastaje nasilje, prvo političko, potom i fizičko, koje izaziva strah kod ljudi a strah je kao što je dobro poznato sredstvo svake samodržačke vlasti. Energično osuđujući ovo, kao i svako nasilje od strane vlasti prema građanima drugacijeg politickog opredeljenja, verujemo da je otpor strahu jedan od ključnih elemenata borbe protiv svačije lične vlasti pa i ove Vučićeve”, zaključuje se u saopštenju koje je potpisao Zlatoje Martinov, predsednik Saveza antifašista Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari