Dok su njegovi saigrači uživali u slobodnom danu posle priprema na Pohorju, Partizanov najtraženiji i najskuplji fudbaler Stefan Savić otišao je juče u Mančester, gde bi, ako sve bude u redu, danas trebalo da potpiše ugovor sa Mančester sitijem.

Uprave dva kluba su se krajem prošle nedelje dogovorile oko obeštećenja, čija se nezvanična vrednost kreće između sedam i 10 miliona evra, i najbolji mladi defanzivac Evrope složio se da posle samo jedne sezone u Humskoj, za ogromnu platu, karijeru nastavi među prebogatim „građanima“, ali ostaje da se vidi kada će ostaviti crno-beli dres i priključiti se ekipi trenera Roberta Manćinija.

Uprkos najavama još bogatijih ponuda u skorije vreme, verovatno vodeći se logikom „bolje vrabac u ruci nego ptica na grani“, čelnici Partizana pristali su da se reprezentativac Crne Gore vrlo brzo preseli na Ostrvo, dok se sportski direktor srpskog prvaka Mladen Krstajić i trener Aleksandar Stanojević protive momentalnom oproštaju s nesuđenim pojačanjem Arsenala prošlog leta. Funkcioner i strateg „parnog valjka“ znaju da je prodaja najboljih prvotimaca najveći i najsigurniji izvor klupskih prihoda, obojici je jasno kakav je izazov čuvena Premijer liga za dvadesetogodišnjeg Mojkovčanina i ponose se time što je Savić upravo na crno-beloj strani Topčiderskog brda stasao u jednu od zvezdi prelaznog roka, ali još više drže do interesa svog tima. Stanojević priznaje da trenutno „nema pravu zamenu“ za Stefana, a Krstajić „ne želi da ostavi trenera i ekipu na cedilu“ nekoliko dana uoči početka kvalifikacija za Ligu šampiona, pa iz petnih žila pokušavaju da preko svojih šefova ubede Engleze da im ostave Savića za mečeve drugog kola s Škendijom iz Tetova. Kako ne bi rizikovali prolazak u naredni krug i dobili na vremenu u davno započetom, ali iskomplikovanom traganju za kvalitetnim novajlijom na mestu desnog štopera. Problem je u tome što onda Savić ne bi imao pravo da nastupa za novi tim na međunarodnim utakmicama ako se Partizan plasira u Ligu šampiona ili Ligu Evrope.

Čiji će interesi i veština pregovaranja pobediti? I da li će eventualni „poraz“ Krstajića i Stanojevića uticati na poredak u Partizanu? Na odgovore nećemo dugo čekati.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari