Savo Manojlović podržao Sergeja Trifunovića: Ludilo sa spiskovima na granici mora da prestane 1Foto: printscreen N1

Hrvatski sud osudio je Sergej Trifunović na šezdeset dana zatvora uslovnu i kaznu od 150 evra, a u odbranu srpskog glumca stao je Savo Manojlović, direktor kampanje Kreni-Promeni.

„Ovo ludilo sa spiskovima gde se na granici zadržavaju ljudi i drže u pritvoru mora da prestane, kao i hapšenje zbog verbalnog delikta. To u ovom slučaju mislim za Sergeja Trifunovića“, napisao je Manojlović na društvenoj mreži Iks i dodao:

„A isto sam mislio i isticao i za Srbe koje hapsi Kurti zbog pištaljke, aktiviste koje Vučić hapsi zbog transparenta, Nemanju Berića koga hapsi Hrvatska ili Severinu koju maltretira naša država. Političarima na Balkanu puna usta Evrope, ne možeš granicu, odnosno administrativni prelazda pređeš“, poručio je Manojlović.

Trifunovića je policija u septembru prošle godine uhapsila u Splitu nakon što se sa svojim psom kupao na plaži koja nije namenjena kućnim ljubimcima. Prijavili su ga građani, na šta je policija reagovala.

Nakon što je prekršajno prijavljen, na svojoj društvenoj mreži omalovažavao je i vređao policijske službenike. Između ostalog, policiju je optužio za reketiranje.

Bio mu je zabranjen ulazak u Hrvatsku na jednu godinu, a ta je zabrana istekla pre nekoliko dana.

Podršku Trifunoviću dao je i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari