Odlukom Statutarne komisije DS-a iz Pirota Sreten Savov i Boban Nikolić od 29. marta, nisu više članovi DS-a, a njihova žalba o isključenju je odbijena. Savov kaže da ostaje demokrata i dalje, ali bez članske karte.

Aktuelni zamenik predsednika SO Sreten Savov i član Opštinskog veća Boban Nikolić nisu se povinovali odluci OO DS-a da ova stranka izađe iz vlasti i nisu podneli ostavke i zbog toga su najpre prvostepenom odlukom OO isključeni iz stranke.

Na konferenciji za novinare predsednica OO DS-a Danijela Ćirić rekla je da je Statutarna komisija 29. marta potvrdila odluku Opštinskog odbora i nije usvojila žalbe Savova i Nikolića na odluku Odbora o njihovom isključenju.

– Dakle, oni zvanično od tada nisu članovi DS-a, a na odluku Statutarne komisije, koja je konačna, nemaju pravo žalbe. Njihove žalbe je Statutarna komisija odbila uz obrazloženje da su svojim ponašanjem, javno komentarišući odluke Odbora, naneli štetu ugledu DS-a. Ova odluka potvrda je da je DS odgovorna i da za nju vlast znači odgovornost a ne privilegiju. Ne znam kako će se oni ponašati posle ove odluke i da li će ostati u vlasti ili ne. DS će bez njih nastaviti svoje delovanje kao opozicija u SO Pirot – rekla je Ćirićeva.

Aktuelni zamenik predsednika SO Sreten Savov kaže da odluku Statutarne komisije još nije dobio i da je za nju saznao iz medija.

– Što se tiče mog statusa i stava, ostajem demokrata i dalje, ali bez članske karte. Tamo gde se nalazim, a to je SO Pirot, zastupaću stavove i generalnu politiku DS i predsednika Borisa Tadića i raditi za dalji razvoj Pirota. Na ovoj funkciji ostajem i dalje. Članstvo u stanci nije uslovljeno time da li ću biti zamenik predsednika SO ili ne. Kad budu aktivirane pravosnažne ostavke odbornika koje traži OO DS i meni će prestati odbornički mandat. Ako se to ne uradi, onda ostajem na mestu zamenika predsednika SO – kaže Savov.

Demokratska stranka je odluku da izađe iz vlasti donela 16. februara ove godine. Odluka demokrata da pređu u opoziciju ne ugrožava vladajuću većinu u SO, koja i bez njih ima 30 mandata od 56 odborničkih mesta. Do sada je grupacija koju su činile lista Koalicije za Pirot, G17 plus i SPO sa DS-om i SPS-om imala 40 mandata. DS ima devet, a SRS 16 mandata.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari