Predstavnici budžetskog Fonda za zaštitu životne sredine, lokalne samouprave i Javnog komunalnog preduzeća „Komunalne službe“ predstavili su javnosti novu opremu kupljenu iz sredstava Fonda za prošlu i ovu godinu. Kupljeni su mašina sekač za pet ambalažu vrednosti 1,5 miliona dinara, rovokopač vredan sedam miliona dinara, 120 novih kontejnera od oko četiri miliona dinara i 375 ukrasnih korpi za smeće čija je cena sedam miliona dinara.


Predsednik Komisije za izradu i praćenje realizacije budžetskog Fonda za zaštitu životne sredine, Žarko Pivac, rekao je da je na ovaj način program fonda prema komunalnim službama za 2010. godinu u potpunosti ostvaren i da će biti potrebno veliko angažovanje da se svi planirani projekti u ovoj godini realizuju.

Direktor Komunalnih službi Slobodan Jović kazao je ovom prilikom da je u planu nabavka pet novih vozila čime će biti stvoreni uslovi za adekvatno održavanje higijene grada Požarevca. Jović je ovom prilikom kazao i to da je u gradu vec postavljeno 150 žardinjera, a da će ostatak biti postavljen do kraja sledeće nedelje.

Gradonačelnik Požarevca Miodrag Milosavljević rekao je da će grad u narednom periodu pristupiti realizaciji lokalnog akcionog plana upravljanja komunalnim otpadom koji podrazumeva i prikupljanje otpada iz svih seoskih naselja.

Planirano je da investicije iz budžetskog Fonda za zaštitu životne sredine, u narednih nekoliko godina, dostignu sumu od oko pet miliona evra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari