Radovi na putu koji spaja Požarevac sa Zabelom teku planiranom dinamikom a radnici Preduzeća za puteve „Požarevac“ su već postavili prvi asfaltni sloj pa će ovo, posle dugog niza godina, konačno, uskoro postati veoma savremena saobraćajnica.

Tome je prethodio posao, koji finansira Direkcija za izgradnju grada, postavljanja kolektora u dužini od 400 metara vrednan 3 miliona dinara. Naravno, pred izvođačima su još dani rada kako bi ova saobraćajnica spojila Požarevac sa Zabelom na najkvalitetniji mogući način kada je u pitanju prevoz putnika i robe.

O trenutnim radovima, Željko Luković, rukovodilac tehničke operative za medije je ovih dana rekao: – Poslednjih nekoliko godina naše Preduzeće je uporno zahtevalo rehabilitaciju dela kolovoza u dužini od dva i po kilometra ovog dela regionalnog puta koji prolazi kroz Požarevac. Prošle godine stiglo je odobrenje za projekat u vrednosti oko 40 miliona dinara što znači da ćemo Partizansku ulicu da spojimo sa obilaznicom oko Požarevca. Tehnologija definisana ovim projektom podrazumevala je struganje starog asfalta i pojačanje kamenim agregatom preko asfalta. Projektom su takođe obuhvaćena i oko 152 priključka na kanalizaciju. Trenutno radimo prvi sloj asfalta preko koga dolazi habajući sloj u debljini od 4 santimetara, saznajemo od Lukovića.

Sama izgradnja puta podeljena je u dve faze – od raskrsnice Zmaj Jovine do obilaznice i od Zmaj Jovine do ulice Partizanske. Prošle nedelje se radilo na proširenju dela puta od 500 metara između Zmaj Jovine i Partizanske po završetku radova koje je izvodilo preduzeće „Vodovod i kanalizacija“ i priključaka stanovništva na kanalizaciju. Očekivanja su da će svih 2,5 kilometara puta ove nedelje biti pokriveno prvim slojem asfalta a da će do kraja septembra biti završeni svi radovi čime će se dobiti moderna saobraćajnica izgrađena po svim propisima i zahtevima ove vrste puta a reč je o državnom putu drugog reda.

Inače, početak radova na Zabelskom putu ozvaničen je 25. jula, a kao rok za završetak određen 15. novembar. Radovi se sve vreme odvijaju uz obavljanje saobraćaja izuzev u vreme samog asfaltiranja. Kako trenutno stvari stoje, svi su izgledi da će ova investicija, kako je svojevremeno i najavio direktor Preduzeća za puteve „Požarevac“ Milorad Bakalović, biti okončana pre roka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari