Scena fest počinje ranije zbog Univerzijade 1Nikita Milivojević, Foto: RTS

Popularna inđijska Scena fest, deseta po redu, ove je godine organizovana mesec dana ranije nego što je to bilo prethodnih, zbog gostiju koji će boraviti u Inđiji tokom Univerzijade. Ove godine je i program bogatiji, a biće ukupno 150 izvođača i autora. Zvonko Bogdan će danas otvoriti Scena fest, a već sledećeg dana gostuje Bitef teatar sa predstavom Zimske bašte, reditelja Nikite Milivojevića.

U toku deset dana festivala planirano je devet koncerata, sedam pozorišnih predstava, tri promocije i jedna izložba, a prema rečima direktora Kulturnog centra u Inđiji Saše Milivojevića namera im je da i ove godine festival ima svoj originalni vizuelni identitet kao i ozbiljnu koncepciju.

– Svaki dan festivala je dobro osmišljen i dodatno će imati nit koja ga povezuje sa Univerzijadom – navodi Milivojević i dodaje da će se festival odvijati na više lokacija u gradu, na trgu kod pošte, u Kulturnom centru i u dvorištu Gimnazije.

– Posle predstave Zimske bašte, 1. jula, kojoj će ovo biti prvo izvođenje van Beograda, gostovaće novosadsko Pozorište mladih sa predstavom Testosteron, koja će biti izvedena u dvorištu Gimnazije, 3. jula u gostima je Kruševačko pozorište sa predstavom Dundo Maroje, koju je režirao Kokan Mladenović. Beogradsko dramsko pozorište predstaviće se komadom Ne igraj na Engleze, koji je režirala Staša Koprivica, navodi jedna od organizatora Milica Živković.

Muzički program biće raznovrstan. Gostovaće džez pijanista Vlada Maričić i vokal Tanja Jovićević, Đura i mornari, bend Irish Stew, muzika koja prati brazilske borilačke veštine biće na repertoaru onog dana kada se u Inđiji na stadionu budu borili Brazilci, 2. jula.

Glavni program počinje svako veče u 21 čas, a prateći program će se odvijati u kafeu Kulturnog centra od 22.30, svakog dana od 30. juna do 8. jula koliko traje festival.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari