Generalni sekretar Stranke demokratske akcije Amir Zukić pozvao je juče međunarodnu zajednicu i visokog predstavnika u Bosni i Hercegovini Valentina Incka da stavi van snage odluku Narodne skupštine Republike Srpske o raspisivanju referenduma.


– Međunarodna zajednica je aktivni učesnik svih dešavanja u Bosni i Hercegovini i ona je sastavni deo ustavnog sistema u BiH. Zato međunarodna zajednica mora znati da ako se u BiH seme zla ne uništi, ono jako brzo može da pusti korenje – rekao je Zukić agenciji Beta. Komentarišući izjavu Valentina Incka britanskom Gardijanu da je danas „BiH suočena s najtežom krizom od okončanja rata“, Zukić je rekao da je visoki predstavnik trebalo da reaguje ranije i da bi se „sve stvari onda drugačije odvijale“.

Visoki predstavnik Valentin Incko izjavio je za britanski Gardijan da će morati da preduzme korake kako bi zaustavio referendum u RS o odbacivanju Suda BiH i Tužilaštva BiH.

Predsedniku RS Miloradu Dodiku i njegovim saradnicima mogle bi biti uvedene oštre sankcije ako ne odustanu od glasanja koje je skupština bosanskih Srba ovoga meseca prihvatila većinom glasova, rekao je Incko.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari