Izbor Tomislava Nikolića za predsednika parlamenta Srbije je sunovrat demokratskih procesa i povratak u najcrnje vreme Miloševićevog režima. Osim crveno-crne koalicije, SRS i SPS, za ovaj sunovrat krivi su pripadnici dojučerašnjeg demokratskog bloka DSS, NS, Jedinstvene Srbije i koalicije Lista za Sandžak – ocenio je na jučerašnjoj konferenciji za novinare narodni poslanik Sandžačke demokratske partije Mujo Muković.

Izbor Tomislava Nikolića za predsednika parlamenta Srbije je sunovrat demokratskih procesa i povratak u najcrnje vreme Miloševićevog režima. Osim crveno-crne koalicije, SRS i SPS, za ovaj sunovrat krivi su pripadnici dojučerašnjeg demokratskog bloka DSS, NS, Jedinstvene Srbije i koalicije Lista za Sandžak – ocenio je na jučerašnjoj konferenciji za novinare narodni poslanik Sandžačke demokratske partije Mujo Muković. Dvojicu poslanike koalicije Lista za Sandžak, Muković je optužio da su zbog očuvanja svojih pozicija „bili jedina dva poslanika iz poslaničkog kluba manjinskih stranaka koji nisu hteli da glasaju za kandidatkinju DS Milenu Milošević, što govori da su se oni svrstali u novu koaliciju“.
– Takozvana narodnjačka koalicija koja kontroliše službe bezbednosti ili one kontrolišu njih, kriva je za sve podele u Sandžaku, ovde na lokalu je potpomognuta Ugljaninom, a u Beogradu Koštunicom. Te snage će pokušati da prodube podele u Sandžaku, jer žele da ovde drže dve sukobljene strane – istakao je Muković, optužujući predsednika SDA Sandžaka i opštine Novi Pazar Sulejmana Ugljanina i njegove saradnike da im je cilj produbljivanje podela i opstanak na vlasti po svaku cenu. Muković je pozvao „bošnjački narod da konačno shvati i ne dozvoli da se prave dalje podele i napravi veće zlo“ a koaliciju Lista za Sandžak da se „distancira od politike Vojislava Koštunice i bezbednosnih službi“.
Muković je rekao da će njegova partija od predsednika Srbije Borisa Tadića zatražiti da raspiše izbore i da se formira pravi demokratski blok i da je juče aktiviran centralni izborni štab SDP.
Nezadovoljstvo izborom Tomislava Nikolića za predsednika Skupštine novinarima je izrazio i prvi čovek Stranke za Sandžak Fevzija Murić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari