Sećanje na Nebojšu Popova 1

Sociologu dr Nebojši Popovu, antiratnom aktivisti, biće posvećen skup koji organizuju Respublica i Pokret “Novi optimizam”.

Prema rečima organizatora, biće to prilika da se javnost podseti lika i dela dr Popova, ali i da se analzira politička situacija u zemlji, radna prava, sloboda govora i poštovanje zakona za šta se poznati sociolog zalagao.

– Nebojša Popov bio je jedinstvena kombinacija intelektualca i političkog aktiviste. Suprotstavljao se svim autoritarnim režimima i tendencijama, beskompromisno se zalagao za poštovanje ljudskih prava i protiv svih oblika ekstremizma. Osim toga, bio je Zrenjaninac i Banaćanin, rado se družio sa svojim komšijama iz Dolje. Sećanjem na njega želimo da podstaknemo mlađe ljude da se aktivno postavljaju prema društvenim problemima i da shvate kako zejednica ne može da opstanu ukoliko u njoj nema ni minimuma morala i spremnosti njenih pripadnika da se nesebično bore za pravdu, slobodu i ljudsko dostojanstvo – kaže za Danas politikolog Miroslav Samardžić.

Na tribini će biti predstavljena knjiga “Izazovi kritičkog mišljenja” i prikazam film Novog optimizma “Kako smo dospeli dovde”. Govore sociolog dr Božidar Jakšić, politikolog Miroslav Samardžić, Slavko Golić profesor književnosti, izdavač Dragan Stojković i Branislav Grubački iz Novog optimizma.Skup se održava u ponedeljak, 22. oktobra u 19 časova u Kulturnom centru zrenjanina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari