Sećanje na ubijene radnike RTS

Ostavite komentar


  1. Televizija Srbije u ratnim uslovima, kao sistem od velikog značaja za odbranu zemlje, bila je pod direktnom ingerencijom Ministarstva odbrane.

    Postoje posebni zapisi i opomena da će RTS biti gađana, jer g. Robertson (tadašnji generalni sekretar NATO) tvrdi… da je vojni vrh bio obavešten šta će se gađati, i to na razne načine?
    General Dušana Vojvodića je npr. neposredno pred bombardovanje sklonio iz Televizije svoju ćerku.
    Pismo načelnika Uprave za odnose sa javnošću Ministarstva odbrane Zorana Puhače iz aprila 2007. Godine potvrđuje da poseduje materijalne dokaze o krivici Miloševića i njegovih generala za ubistvo tehničara Televizije Srbije. (https://pescanik.net/bombardovanje-rts-a/) Uz iskreno žaljenje za nevinim žrtvama, samo da napomenem da su mediji kao RTS bili podrška srpskoj agresiji na susjedne zemlje, koje su uzrokovalo ogromne žrtve, razaranje i sve što to prati. Mislim da ni danas nije daleko od doba Miloševića.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 3. oktobar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Maja Nikolić, TV novinarka

List Danas je važniji nego ikada ranije. Kada ne bi bilo takvih novina, ne bismo ni znali kako prave novine treba da izgledaju.