Sedmočlanoj porodici iz Brzog Broda u Nišu renovirana porodična kuća 1Foto: Fondacija "Pokreni život"

Šestoro dece ratnog vojnog invalida Bojana Cvetkovića iz  niškog naselja Brzi Brod, koji je preminuo oktobra prošle godine, moći će da živi u normalnim uslovima pošto im je fondacija „Pokreni život“ renovirala trospratnu porodičnu kuću.

Posle smrti Cvetkovića, brigu o njegovoj deci preuzela je njegova majka Dušanka koja je teško bolesna, i najstariji sin (21) N.C.

Međutim, mladić je nedavno nesrećnim slućajem pao sa terase, i tada se u javnosti čulo da je ova porodica bila suočena sa ogromnom nemaštinom..

Fondacija „Pokreni život“ je uz pomoć humanih ljudi prikupila oko 18.000 evra koji su uloženi u adaptacije kuće Cvetkovića.

„Ne samo da smo im pomogli da se renovira njihova kuća, nego smo im dali novac da plate dugove za struju i vodu. Do sada su urađeni svi zidovi, postavljena fasada i laminat, postavljena stolarija, i sređena su kupatila na oba sprata“, kaže Dušan Miljković iz Fondacije.

Prema njegovim rečima, ovoj porodici je potreban nameštaj i pokućstvo.

Osim što su dobili pomoć u novcu i materijalu za renoviranje kuće, N.C. i njegov sedamnaestogodišnji brat su dobili pozive od nekoliko privatnih firmi koje im nude posao.

Za sada, kako je rekao N.C. ne mogu da se zaposle jer brat pohađa školu i maloletan je, a on još mora stalno da ide na terapije zbog povreda usled pada sa terase.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari