Šef voznog parka Hitne pomoći u Novom Sadu pijan izazvao sudar: Nakon saobraćajke naduvao 2,01 promila 1Foto: Z. S. M.

Terensko vozilo marke Škoda novosadske Hitne pomoći učestvovalo je u saobraćajnoj nezgodi 27. juna, a vozač je bio pod dejstvom alkohola. U udesu nije bilo povređenih.

Kako je u MUP-u Srbije potvrđeno redakciji informativnog portala Mojnovisad.com, nezgoda se dogodila na raskrsnici ulica Podunavska i Šumska (Telep, blizu Kamenjara).

– Pored navedenog vozila u saobraćajnoj nezgodi su učestvovala još dva vozila i sva tri vozila su imala oštećenja, bez povređenih lica. Do saobraćajne nezgode je došlo usled neprilagođene brzine kretanja osobinama i stanju puta. Za vozača Zavoda za hitnu medicinsku pomoć P.S. je utvrđeno da je bio pod dejstvom alkohola sa 2,01 mg/ml alkohola u organizmu i protiv njega je podneta prekršajna prijava – piše u dopisu MUP-a.

Kako portal nezvanično saznaje vozač P.S. je šef voznog parka Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Novi Sad.

Direktor ove ustanove dr Bogdan Živanović je redakciji portala potvrdio ovu informaciju. On je u kratkoj izjavi rekao da je vinovnik nezgode van radnog vremena i bez ičijeg znanja uzeo službeno vozilo i dodao da šteta na Škodi nije velika.

Naglasio je da je P.S. samo desetak dana obavljao funkciju šefa voznog parka i da je već smenjen i da će sam snositi troškove popravke svih vozila koja su oštećena u saobraćajnoj nezgodi.

Više informacija iz Novog Sada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari