Seksualno uznemiravanje na fakultetima: Izostaju prijave, ali i kazne za nasilnike

Ostavite komentar


  1. Ispratio sam ova desavanja na fakultetu…. Politika, interesi i revansizam su usli medju decom.

  2. „To bi značilo da za dekana bude izabran neko ko ima PRIJAVE za seksualno uznemiravanje“, kaže aktivistkinja Ženske solidarnosti.
    Svaku solidarnosti koja nije napad na nekoga, podržavam!
    Ali, nula pena sine lege! A LEGE kaže da svaka optužba, prijava.., mora biti u nekom predviđenom postupku dokazana i počinilac sankcionisan. Ako nije dokazana ili dokazivana, sama optužba ili prijava ne može biti PENA, ne može biti osnova za diskreditaciju onoga ko je bio optužen, prijavljen…
    Pravilo nula pena sine lege i jeste doneto pre više od 2.000 godina da ovakvih situacija ne bi bilo.
    A ovu aktivistkinju obavezno na dodatnu obuku o pravnim stvarima, jer se bavi osetljivom i veoma važnom tematikom koja zahteva bar elementarna pravna znanja.
    Klizav je to teren. A odgovornost medija ako dođe do eskalacije nekontrolisanog nasilja biće ogromna. Setite se, novinari i urednici, RTS-a, Politike i Novosti (Večernjeg, Jutarnjeg, Oslobođenja, Dela…) iz druge polovine osamdesetih I početka devedesetih. Koliko su samo doprineli ratu i krvoproliću širom bivše YU.

  3. E sad ce tek biti usanljenih,neudatih i neozenjenih. Pa gde i kada mozes da sretnes partnera nego u mladosti na fakuktetu na kome si po ceo dan? Preterivanje! Pa nije valjda kompliment kolege uznemiravanje i zlostavljanje? Ili jeste?

  4. Nema šta studenti da protestuju i vode kadrovsku politiku na fakultetima ima ko je plaćen za to i čija je to obaveza i odgovornost.Obaveza studenata je da savladaju gradivo a profesora da prenose znanje ni jedni ni drugi ne bi smeli da se uključuju u bilo kakve političke procese niti da na fakultetu promiču ili afurmišu bilo koji političku opciju.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. i 30. jun 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zdravko Šotra, filmski režiser

Danas čitam danas, Danas sam čitao juče i sutra ću čitati Danas zato što je to sve što nam je ostalo od dnevne štampe.