Selaković pozvao građane da podrže ustavne promene na referendumu 1Foto: FoNet/ Milica Vučković

Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković pozvao je građane da u što većem broju izađu na referendum 16. januara i da glasaju za promenu Ustava.

Selaković je naveo da će se građani zaokruživanjem pozitivnog odgovora na referendumu izjasniti za „uređenije pravosuđe“ i time dati „najneposredniji lični doprinos progresivnim kretanjima u društvu“, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

Naveo je da je nezavisnost pravosuđa demokratska tekovina i da ustavnim promenama Srbija ne odgovara samo na zahteve procesa evrointegracija, već da pravi „važan korak u pravcu efikasnije zaštite prava građana i stvaranja funkcionalnijeg institucionalnog sistema“, navodi se u saopštenju.

Selaković je, kako se navodi, „osudio sve pokušaje stvaranja zabune“ kod građana kada je reč o svrsi referenduma, jer se odlučuje „jedino o važnim promenama u oblasti pravosuđa“.

Podrška bržem i efikasnijem sudstvu, njegovoj većoj nezavisnosti i odgovornosti, te većoj samostalnosti i odgovornosti javnog tužilaštva, doprineće učvršćivanju vladavine prava u Srbiji, dodao je Selaković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari