Selaković: Samit nesvrstanih u Beogradu potvrda ugleda Srbije

Ostavite komentar


  1. Postoji postoji!Vi znači negirate sve ove ljude koji su došli u Srbiju.Nesvrstani su uvek postojali i pomagali jedni drugima,Srbija jednostavno nije imala vremena da se više uključi u njihov rad jer je imala problem sa očuvanjem zemlje od domaćih i stranih napadača,tajkuna i okupatora!Sada je mir mnogo veći i imamo vremena da se posvetimo prijateljima!

  2. Tako je, Bato! To je prava vrednost, bila i ostala. A ovi cetnici koji bi da sebi daju znacaj koji ni u snu ne mogu da imaju, jer su odavno oterani na smetliste istorije, neka grizu laktove i lupetaju lazi do mile volje. Ni ne znaju koliko je blizu dan kad ce biti definitivno i zauvek ismejani od strane vremena koje galopira i takve pojave pretvara u prah i pepeo!

  3. Kakave veze imaju cetnici sa ovime, svaka dobra stvar i ideja je pozitivna. Cetnici su bili i ostace Kraljeva vojska. Nije iskljuceno da sutra Srbija opet bude kraljevina.

  4. Dobre ideje ne mogu da se unište, one mogu da se samo trenutno zaborave.
    I Putin je poslao pismenu podršku !
    – Petar Žarković sa Instituta za filozofiju i društvenu teoriju svedoči; „Bilo da se radilo o krizi na Bliskom istoku ili u Jugoistočnoj Aziji, uvek se tražilo mišljenje jugoslovenske diplomatij.
    „Nemešanje u unutrašnje poslove drugih država, miroljubiva koegzistencija, jednakost i poštovanje drugih političkih opredeljenja mogu poslužiti srpskoj diplomatiji u stvaranju mnogo povoljnijeg i bezbednijeg ambijenta na Zapadnom Balkanu“, konstatuje Žarković.
    – „Mnogo je moglo da se nauči iz ‘jugoslovenskog iskustva’“, tvrdio je Nehru još sredinom 1950-tih godina.
    Selaković je objasnio da se Nesvrstani danas vezuju za dva pojma – Josipa Broza Tita i Beograd.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 26. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zoran Kesić, TV voditelj

Danas čitam zbog toga što imam šta da pročitam i zato što mi ne vređa inteligenciju.