Ministar pravde Nikola Selaković rekao je da bi Osnovni sud u Obrenovcu i nadležno tužilaštvo, kao i Prekršajni sud mogli da počnu sa radom u ponedeljak, pošto od četvrtka kreće akcija čišćenja i sređivanja poplavljenih prostorija.

Nakon obilaska zgrade u kojoj su smešteni Osnovni sud, Osnovno javno tužilaštvo i Prekršajni sud u Obrenovcu, Selaković je rekao medijima da su se pod vodom našli čitav suterenski prostor u kom se nalazila arhiva pravosudnih organa, garaža, tehničke prostorije kao i restoran i da te prostorije još nisu osposobljene za funkcionisanje. On je istakao da će aktivnosti na čišćenju početi sutra najpre dezinfekcijom čitavog prostora koju će obaviti pripadnici Vojske Srbije.

U akciju sređivanja prostorija koje su pogođene poplavom učestvovaće i zaposleni iz Osnovnog suda i tužilaštva i Prekršajnog suda organizovani od strane starešina svojih organa – predsednice suda, osnovnog tužioca i predsednika Prekršajnog suda, rekao je Selaković.

„Po dinamici radova može se očekivati da zgrada u potpunosti bude osposobljena za korišćenje od ponedeljka sledeće nedelje“, istakao je ministar. On je poručio da će Ministarstvo pravde u skladu sa svojim nadležnostima i mogućnostima pružiti maksimalnu podršku i pomoć pravosudnim organima u Obrenovcu kako bi što pre nesmetano počeli da obavljaju svoje dužnosti, a građani imali nesmetan pristup pravdi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari