Selaković: U Srbiji postoji 48 specijalnih škola, 16 u Beogradu 1Foto: FoNet/ Milica Vučković

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nikola Selaković izjavio je danas da u Srbiji postoji 48 specijalnih škola, od kojih je 16 u Beogradu.

„Radeći u ovom Ministarstvu, jedan od zadataka koji imam jeste da stvaramo bolje uslove, da svako ko završi ovakve škole dobije posao ili započne svoj posao“, rekao je Selaković prilikom obilaska specijalne Osnovne škole „Dragan Kovačević“ u Beogradu, a prenelo Ministarstvo u saopštenju.

Ministar je poručio da će se škola, zaposleni u školi, lokalna samouprava i Vlada Srbije, zajedno sa roditeljima, truditi da đacima stvore uslove za „put u miran, bezbedan i uspešan život u kome će oni jednoga dana stvarati svoje porodice“.

Direktorka škole Silvana Pavlović rekla je da obrazovanje dece sa smetnjama u razvoju i invaliditetom traži ozbiljnu međusektorsku povezanost i da zahvaljujući timskom radu, ta škola uspešno radi i postiže rezultate na kojima joj, kako je rekla, „zavide i druge obrazovne institucije“.

Pavlović je dodala da je od osnivanja škole 40 odsto učenika završilo fakultete, a da su mnogi od njih odbranili doktorate.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari