Selektor bokserske reprezentacije: Maksimalno motivisani dočekujemo SP 1Foto: Shutterstock/Tiko Aramyan

Selektor bokserske reprezentacije Srbije Milan Piperski rekao je danas da selekcija maksimalno motivisano dočekuje početak Svetskog prvenstva u Taškentu, sa ciljem da se napravi još bolji rezultat u odnosu na poslednje planetarno takmičenje.

„Bokseri su maksimalno motivisani, svaki trening posmatraju kao da je meč na svetskom šampionatu, želja za pobedom je nepresušna i u ovom raspoloženju dočekujemo planetarnu smotru boksa gde želimo da ne samo ponovimo uspeh iz Beograda 2021. već i da odemo nekoliko koraka dalje“, rekao je Piperski, preneo je Bokserski savez Srbije.

Srbija se za početak Svetskog prvenstva u Taškentu (od 1. do 14. maja) priprema upravo u glavnom gradu Uzbekistana, zajedno sa tamošnjom reprezentacijom i kubanskim bokserima.

„Pripreme u Taškentu su u punom jeku i teku po planu. Imamo fantastične uslove za rad, u ekipi vlada odlična atmosfera, a prilično sam zadovoljan i prikazanim boksom. Naš predsednik bokserskog saveza Nenad Borovčanin posetio nas je na pripremama zajedno sa predsednikom bokserskog saveza našeg domaćina Sakenom Polatovim koji su se na licu mesta uverili u kvalitet rada i zalaganja reprezentativaca obe selekcije“, dodao je Piperski.

Na pripremama su srpski bokseri Omer Ametović (kategorija do 51 kilograma), Tamir Galanov (do 54 kilograma), Stefan Camović (do 60 kilograma), Aleksej Šendrik (do 60,5 kilograma), Vahid Abasov (do 67 kilograma), Semiz Aličić (do 67 kilograma), Jovan Nikolić (do 71 kilograma), Almir Memić (do 75 kilograma), Artjom Agejev (do 80 kilograma), Vladimir Mirončikov (do 80 kilograma), Milosav Savić (do 86 kilograma), Sadam Magomedov (do 92 kilograma) i Vladan Babić (iznad 92 kilograma).

Konačan spisak učesnika na Svetskom prvenstvu biće poznat sledeće nedelje.

Piperski je istakao da srpski tim odlikuje „jedinstvo, kompaktnost, disciplina i ljubav“ prema svojoj zemlji.

„Ono što je uvek 100 posto je to da će svaki naš reprezentativac koji uđe u ring dati sve od sebe za trijumf Srbije. Sparing mečevi u Taškentu će im sigurno mnogo koristiti, baš kao i kompletan pripremni ciklus kroz koji su prošli. Čak i ako neki ne budu išli na Svetsko prvenstvo, do kraja godine nas očekuje nekoliko važnih takmičenja, pre svega Evropske igre u Poljskoj koje su kvalifikacione za plasman na Olimpijske igre u Parizu 2024. tako da će se sve ove pripreme višestruko isplatiti“, zaključio je Piperski.

Na prethodnom Svetskom prvenstvu u Beogradu 2021. godine Vladimir Mirončikov je osvojio bronzu, što je ujedno bila prva medalja za Srbiju na planetarnoj smotri posle 1995. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari