Selena Ribić: Prevencija bolesti je ključna

Ostavite komentar


  1. Pitanje je da li se korona u početku možda na pogrešan način lečila i da li je preporuka SZO u vezi načina lečenja bila pogrešna i da su zbog toga ljudi umirali , a što se tiče stacionarne kućice gde bi uvek stajala na istom mestu u vezi ginekološke dijganostike to bi bilo dobro , recimo ispred neke pijace da žene kada podju na pijacu mogu da obave ginekolški prgled i to da im se uzme ne samo papa test , već i bris cerviksa sa antibiogramom, i ako ima bakterija, ne da leče bakteriju već na još dodatni pregleda da se vidi da nema ostalih polno prenosivih bolesti , pa ako ih nema onda da leče bakteriju iz antibiograma , naravno da taj Papa test ne treba da gledaju ginekolozi već stručajnaci za tu oblast medicine . Pored te kućice neka ima i mamograf gde bi opet snimke pregledali iskljucivo stručnjaci za tu vrstu medicine . One grupe raznorazne što se rade po Domovima zdravlja treba isključiti iz dijganostike kao i ginekologe iz Domova zdravlja premestiti ih na neko mesto gde ima laboratorija i laboratorija i laboratorija gde je sve na jednom mestu , ovako se žene šetaju u začaranom krugu gde suštinski ne mogu da otkriju skoro ništa pa možda se i pogrešno leče , ali i žene same treba da znaju neke stvari a ne da se prepuštaju nezainteresovanim ili onima koji ne prate medicinu .
    Postoji jedna profesroka koja se bavi gljivicama kod nas još uvek ne umeju kako treba da otkriju gljivice i vrstu , ta profesorka treba da se oglasi u javnosti, u svim novinama, i da kaže gde se može takav pregled uraditi sa sigurnošću, da žene ne lutaju u ginekološkom lavirintu gljivica , bakterija, polno prenosivih bolesti, HPV virusa a tek o tome , sve to treba da je na jednom mestu .

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 22. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Biljana Lukić, novinarka

Danas su profesionalne dnevne novine kojima može da se veruje.