Na osnovu brojnih zahteva građana, JP Zavod za izgradnju grada (ZIG) je finansirao postavljanje semafora na dve najkritičnije raskrsnice, a do kraja godine planirano je još tri.

Kako je saopšteno iz ZIG-a, prilikom procene kritičnih mesta je urađena detaljna analiza samih raskrsnica u odnosu na gustinu saobraćaja, uzroka čestih saobraćajnih udesa, kao i blizine obrazovnih ustanova.

Tako je na raskrsnici Somborske i Ulice Jožefa Atile postavljeno 10 semafora i oni su ove nedelje pušteni u probni rad, što je standardna procedura. Postavljanje tog semafora u blizini škole je najbolje rešenje kako bi se doprinelo povećanju nivoa bezbednosti učesnika u saobraćaju.

Raskrsnica ulica Miše Dimitrijevića i Braće Ribnikar je krajem jula dobila semafore, koji su, nakon probnog rada i dobijanja upotrebne dozvole, pušteni u režim redovnog rada. „To će omogućiti efikasnije odvijanje saobraćaja na ovoj deonici koja je inače veoma frekventna, a posebno povećanje pitanja bezbednosti s obzirom na činjenicu da se u blizini nalazi škola“, obrazloženo je iz ZIG-a.

Takođe, u tom preduzeću pripremaju dokumentaciju za postavljanje semafora na raskrsnicama Temerinske i Šajkaške ulice, Kisačke i Berislava Berića, te Kisačke i Bulevara kralja Petra Prvog. „Postavljanjem ovih semafora rešiće se najkritičnije saobraćajne tačke i omogućiti brži, efikasniji i, pre svega, bezbedniji saobraćaj sa pešake, motocikliste, bicikliste i putnike u vozilima“, procenjuju u ZIG-u.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari