„Republički seminar 2011. o nastavi matematike i računarstva u osnovnim i srednjim školama“, na kome učestvuje preko 500 nastavnika matematike i informatike iz cele Srbije, održava se danas i sutra u amfiteatru „Mihajlo Pupin“ Departmana za matematiku i informatiku na Prirodno matematičkom fakultetu, Trg Dositeja Obradovića 4. Seminar će svečano otvoriti dekan PMF Neda Mimica Dukić u 11 časova.

Sutra će, na istom mestu, biti održana „Međunarodna konferencija o nastavi matematike, MKNAMA“, zajedno sa međunarodnom konferencijom „Geogebra za Jugoistočnu Evropu“, na kojoj učestvuje preko 50 naučnika iz inostranstva i oko 100 nastavnika matematike i informatike iz Srbije. Konferenciju će otvoriti rektor Univerziteta u Novom Sadu Miroslav Vesković u devet časova.

Konferencije MKNAMA i Geogebra podržavaju Univerzitet u Novom Sadu, PMF, Departman za matematiku i informatiku PMF-a, Pokrajinski Sekretarijat za nauku i tehnološki razvoj Vojvodine, Ministarstvo za nauku i tehnološki razvoj Republike Srbije, Međunarodni IPA projekat pod nazivom „Unapređivanje nastave matematike i statistike u prirodnim naukama“, kao deo svojih aktivnosti „Open Day“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari