U Požarevcu je održan jednodnevni seminar u organizaciji Poverenika za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti, uz podršku Programa Ujedinjenih nacija za razvoj – „UNDP-a Srbija“.


Tema seminara je bila izrada informatora o radu državnog organa u skladu sa novim Uputstvom Poverenika za izradu i objavljivanje informatora o radu državnog organa, koje je stupilo na snagu krajem septembra prošle godine, a po kome svi državni organi moraju da urade svoje informatore o radu.

Seminar su vodili zamenica Poverenika, Stanojla Mandić, kao i Nemanja Nenadić, programski direktor „Transparentnosti Srbija“, sa svojim saradnicima iz „UNDP-a Srbija“.

Seminar je otvorio gradonačelnik Požarevca a prisustvovali su direktori gradskih javnih preduzeća, ustanova, fondova i fondacija, kao i predstavnici Gradske opštine Kostolac.

Ovo je bi treći seminar na tu temu u Srbiji, posle Beograda i Novog Sada i svojevrsno je priznanje Gradu Požarevcu na dobrom radu u ovoj oblasti poslednje dve godine.

Zamenica Poverenika Stanojla Mandić je na skupu javno pohvalila Grad Požarevac, zbog velikog pomaka u radu ovlašćenog lica Grada Požarevca za postupanje po zahtevima na slobodan pristup informacijama od javnog značaja u protekle dve godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari