Gradska narodna biblioteka „Žarko Zrenjanin“ domaćin je na seminara pod nazivom „Bibliotekarstvo danas-razmena iskustava“ koji će se održati na Dečjem odeljenju u utorak, 22. septembra. Bibliotekari zrenjaninske biblioteke i biblioteka sa teritorije Srednjeg Banata imaće priliku da razmene ideje i iskustva sa švedskom spisateljicom za decu, Anom Holmstrom Degerman, koja je ove jeseni gošća Krokodilove rezidencije za pisce u Beogradu.

P { text-indent: 2.5cm; margin-bottom: 0.21cm; direction: ltr; color: rgb(0, 0, 0); line-height: 150%; widows: 2; orphans: 2; }P.western { font-family: „YHelvetica“; font-size: 12pt; }P.cjk { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 12pt; }P.ctl { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 10pt; }

Ana Holmstrom Degerman radi na projektu Okružnih biblioteka čija je namera da popravi infrastrukturu za pisce iz oblasti Vasterboten u kombinaciji sa organizacijom aktivnosti u lokalnim školama i bibliotekama. Aktivna je i u Švedskom sindikatu pisaca, kao član odbora književnosti za decu i predstavnik okruga Vesterboten. Profesionalni je pisac knjiga za decu a pre toga radila je kao školska bibliotekarka.

Nakon održanog predavanja na stručnom skupu bibliotekara u Lazarevcu, Ana Holmstrom Degerman gostovaće u Gradskoj narodnoj biblioteci „Žarko Zrenjanin“ u Zrenjaninu u utorak, 22. septembra u 12 časova u čitaonici Dečjeg odeljenja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari