Napad na senatora Virdžinije Krejga Didsa (55), koji je u utorak izboden nožem u svojoj kući, najverovatnije je izvršio njegov sin 24-godišnji Gas, koji se potom ubio hicem iz vatrenog oružja, saopštili su policajci koji vode istragu o ovom slučaju.

Povređen od ubodnih rana na glavi i telu, Dids je do obližnjeg auto-puta peške sišao niz brdo na kojem se nalazi njegova kuća, a zapazio ga je rođak koji se tu slučajno zadesio. Odvezli su se do kuće Didsovog rođaka, odakle su pozvali policiju. Policajci su došli i do kuće senatora, u kojoj su zatekli teško povređenog Gasa, koji je kasnije preminuo, uprkos pruženoj prvoj pomoći. Vlasti nisu saopštile da li je još neko osim senatora i njegovog sina bio u kući u vreme kada je zločin počinjen.

Dids, koji je senator od 2001, prevezen je u kritičnom stanju na univerzitetsku kliniku u Šarlotsvilu. Agencija AP navodi da su se Dids njegova bivša žena Pem razveli ubrzo posle kampanje za guvernera 2009. i da se on oženio prošle godine. Gas je jedno od četvoro Didsove dece. Studirao je muziku, ali je prošlog meseca napustio Koledž Vilijem i Meri.

Foks njuz navodi da je Dids, senator demokrata, učestvovao u izradi ustavnih amandmana za pravo stanovnika Virdžinije na lov, te da je dugo uživao podršku Nacionalnog streljačkog udruženja i drugih zagovornika posedovanja oružja. Guverner Virdžinije Robert Mekdonel rekao je da je šokiran ovim događajem, ističući da je Dids „posvećeni državni službenik koji je uvek radio ono za šta je verovao da je najbolje za Virdžiniju i sav se predavao državnom poslu“.

Američki senator Mark Varner, koji zastupa Virdžiniju, u svom saopštenju je rekao da je vest o onome što se desilo „srceparajuće“, te da je Dids svojim biračima i zajednici služio sa posvećenošću i čašću „i svi se molimo za njega i njegovu porodicu u ovom tragičnom i teškom trenutku“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari